Φιντέλ: Η μικρή ιστορία του διάσημου σκύλου της Μπριζ

Ο Φιντέλ, ήταν ένα Λαμπραντόρ που έζησε στην Μπριζ του Βελγίου και έγινε ο πιο διάσημος σκύλος και κορυφαία τουριστική ατραξιόν.

Αυτό που έκανε τον Φιντέλ τόσο δημοφιλή δεν ήταν παρά η χαλαρή και αραχτή στάση του ενώ ρέμβαζε το κανάλι Groenerie.

Ζούσε στο Côté Canal Bed and Breakfast με την ιδιοκτήτριά του, την Καρολίν Βαν Λανγκεράετ.

Ο Φιντέλ άραζε σε ένα μαξιλάρι όλη την ώρα, μισοκοιμισμένος, απολαμβάνοντας τη θέα του παραθύρου του στο κανάλι. Όλη μέρα, κάθε μέρα, οποιαδήποτε εποχή, για όλη του τη ζωή.

Η περιήγηση στο κανάλι ήταν μια συνηθισμένη δραστηριότητα για τους τουρίστες και πολλοί παρατηρούσαν το σκυλάκι που χαλάρωνε στο παράθυρο και έβγαζαν φωτογραφίες.

Αρκετά τουριστικά σκάφη μάλιστα έκαναν μια στάση στο B&B μόνο και μόνο για να φωτογραφίσουν τον Φιντέλ. Η Καρολίν είπε ότι οι τουρίστες έστελναν στον Φιντέλ γράμματα και παιχνίδια.

Ο Φιντέλ έζησε από τον Μάιο του 2003 μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 που «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 13 ετών.

Κατά τη διάρκεια της χαλαρής ζωής του, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική διαφήμιση για τη βελγική μάρκα σοκολάτας Godiva. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω, με τον Φιντέλ και το φιλαράκι του Μόλι να εμφανίζονται στο σποτ των 4 δευτερολέπτων.

Ο Φιντέλ έκανε επίσης μια εμφάνιση στην μαύρη κωμωδία-θρίλερ «In Bruges» του 2008, στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Γκλίσον και Ραλφ Φάινς.


Διαβάστε επίσης για τον αδέσποτο γάτο Γκάτσεκ που είναι νούμερο ένα τουριστικό αξιοθέατο στην Πολωνία.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ