Η μεγάλη εκδήλωση του 6ου Εco Festival of Ptolemaida πλησιάζει!

Έφτασε η ώρα για το 6ο Εco Festival of Ptolemaida 2023! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 ώρα 5:00μμ στο 2ο χλμ Πτολεμαΐδας – Μποδοσάκειου Νοσοκομείου στην Περιοχή Κουρί.


Η αξιόλογη συγγραφέας, εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση, προσκεκλημένη του φεστιβάλ, θα παρουσιάσει μέσω της ζωγραφήγησης το βιβλίο «Ο κύκλος της χαράς».

Το 1ο Εco Festival πραγματοποιήθηκε 2018 από μία ομάδα ανθρώπων, φορέων, συλλογικοτήτων και κοινοτήτων με στόχο:

  • Την συνειδητοποίηση του καθοριστικού ρόλου που διαδραματίζει η σχέση ανθρώπου -φύσης για την μακροημέρευση του πλανήτη και το ευ των κατοίκων του, επείγει να επαναπροσδιοριστεί.
  • 
Την ευαισθητοποίηση και η καλλιέργεια περιβαλλοντικών αξιών στα παιδιά μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης μπορεί να οδηγήσει στην ενσυνειδητότητα του μελλοντικού ενήλικα, για να προσεγγίσει ολιστικά το περιβάλλον και να ζήσει εναρμονισμένος μέσα σ’ αυτό.
  • 
Επίσης ότι η Γη είναι το σπίτι μας και τα παιδιά μας πρέπει να το γνωρίσουν, ώστε να ξέρουν να το φροντίζουν και να το προστατεύουν!
Αφίσα εκδήλωσης

Αυτή την Κυριακή, στο Eco Fest θα συμμετέχει για άλλη μια χρονιά, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία με εργαστήριο για τα παιδιά αφιερωμένο στα πουλιά της πόλης και στην κατασκευή τεχνητών φωλιών για παπαδίτσες, σπουργίτια, κοτσύφια και άλλους φτερωτούς μας γείτονες, καθώς και με έκθεση φωτογραφίας πουλιών της ελληνικής υπαίθρου του μέλους Γιώργου Κωστικίδη.


Πρόγραμμα Εργαστηρίων

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ