«Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου»: Δράση υιοθεσίας και ενημέρωσης για τ᾽αδέσποτα του Δήμου Μαρκόπουλου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Ομάδα Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη και την Επιτροπή Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου, σας προσκαλούν στη δράση «Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 και ώρα 18:30 μ.μ. στο ανοιχτό Θέατρο Σάρα Μαρκοπούλου.

Στόχος της εκδήλωσης

Βασικός σκοπός της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Μένης Βαμποράκη, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού, σε σχέση με τα αδέσποτα και τα σκυλιά συντροφιάς.

Συμμετέχοντες

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) με εθελοντές – κτηνιάτρους. Στο υπαίθριο ιατρείο, που θα δημιουργηθεί στο χώρο της εκδήλωσης, θα εξετάσουν, θα σημάνουν ηλεκτρονικά και θα εμβολιάσουν τα σκυλάκια προς υιοθεσία, αλλά και τυχόν άλλα αδέσποτα που μπορεί να έχουν βρει οι πολίτες και τα οποία θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του Δήμου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, αναφορικά με τη συμβίωση με τα ζώα συντροφιάς και τη σημασία της στείρωσης τους.

Ομιλητές

Θα παρέμβουν με ομιλίες τους: η Πρόεδρος της Φιλοζωικής Ομάδας Μαρκοπούλου Πόρτο-Ράφτη Καίτη Δημοπούλου, ο Κτηνίατρος και Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Μαρκοπούλου και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Κ.Ε. Ηλίας Καλδής και η Κοινωνιολόγος και Θετική Εκπαιδεύτρια Σκύλων Συντροφιάς Άννα Υψαρίδη.


Οι τετράποδοι πρωταγωνιστές

Αναμφίβολοι πρωταγωνιστές στο χώρο του ανοιχτού Θεάτρου, θα είναι οι τετράποδοι φίλοι μας: η Μπέλα (3 ετών), ο Βαλέριος (2,5 ετών), ο Σαμ (4 ετών), η Μάρω (6 ετών), ο Ρίκυ (1,5 έτους), η Έμα (9 μηνών), ο Μπόνγκο (6 μηνών), η Αλέξια (10 μηνών), ο Βλάχος (9 μηνών) ο Λέων (2,5 ετών), και πολλά όμορφα κουτάβια που θα διατίθενται προς υιοθεσία, με τα οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα επί τόπου περιπάτου.

Υιοθεσία

Οι ενδιαφερόμενοι που θα θελήσουν να υιοθετήσουν ένα από τα αξιολάτρευτα σκυλάκια, θα μπορούν, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, να δηλώνουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στη Φιλοζωική και σε μεταγενέστερο χρόνο, θα τους καλέσουν για να οριστεί ραντεβού, κατά το οποίο θα υπογραφεί η «δήλωση υιοθεσίας από νέο ιδιοκτήτη». Ακολούθως θα γίνει καταγραφή στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς, με τα πλήρη στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη και θα εκδοθεί – αν χρειάζεται – έγγραφο ταυτοποίησης (διαβατήριο), με τα στοιχεία του ζώου και του νέου ιδιοκτήτη.

Διαδραστικά Happenings

Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία, να συμμετάσχει σε διαδραστικά happenings με τους σκύλους, που έχουν σχεδιαστεί για την εξοικείωση των παιδιών στην επαφή με τα ζώα συντροφιάς. Στο πλαίσιο αυτό, θα μάθουν ασφαλείς τεχνικές για το πως προσφέρουμε – από το χέρι μας – τροφή σε ένα σκύλο και πως τον πλησιάζουμε.

Επίσης, μέσω ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, θα γίνει παρουσίαση της εκμάθησης της βασικής εντολής καλέσματος του σκύλου «έλα».


Αφίσα εκδήλωσης

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ