Πόρτο Ράφτη: Ψέκασε με δηλητηριώδες σπρέι για να εξοντώσει ζώα 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στο Καλό Γιαλό στο Πόρτο Ράφτη με άτομο που ψέκαζε με χημικό σπρέι διάφορα κοινόχρηστα σημεία για να βλάψει τα ζώα της περιοχής. 

Την είδηση αποκάλυψε την Δευτέρα 10 Απριλίου η Φιλοζωική Βοήθεια «Μεριμνώ» με ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook, με σκοπό να ενημερώσει και να επιστήσει την προσοχή των περαστικών.

Συγκεκριμένα η φιλοζωική αναφέρει ότι το βράδυ της 8ης Απριλίου στον Καλό Γιαλό στο Πόρτο Ράφτη, άτομο διαταραγμένης ψυχικής κατάστασης, ψέκασε με δηλητηριώδες σπρέι φυτά, δρόμο, πεζόδρομο, παγκάκια, με σκοπό να εξοντώσει ζώα.

Όπως αναφέρει η φιλοζωική, η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως καθώς βρέθηκαν νεκρά ζώα ενώ κάποια νοσηλεύονται καθώς εισέπνευσαν το δηλητήριο.

Το «Μεριμνώ» μάλιστα κάλεσε την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκόπουλου, ώστε να απολυμανθεί η περιοχή από την έντονη και άκρως επικίνδυνη ουσία.

Ενημερώνει επίσης τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή για ένα διάστημα ενώ όσοι πηγαίνουν την βόλτα τους στο σημείο να πλένουν καλά τα χέρια τους και να μη χρησιμοποιούν τα παγκάκια, καθώς δε γνωρίζουν ακόμα τι είδους χημικό έχει χρησιμοποιηθεί και ποια η διάρκειά του.

Το «Μεριμνώ» θα ζητήσει μαζί με άλλους πολίτες την ποινική δίωξη για εγκληματική ενέργεια του ατόμου, αλλά και τον εγκλεισμό του σε κλινική.

Από την πλευρά της η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκόπουλου παρακαλεί τους πολίτες που επισκέπτονται το σημείο να τηρούν σχολαστικά – ειδικά στα μικρά παιδιά – τα μέτρα προσωπικής υγιεινής, ενώ ενημερώνει πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί από την καθαρισμός στο σημείο μετά από οδηγίες του κτηνιάτρου του Δήμου.


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ