Η Περλ είναι το πιο κοντό σκυλί στον κόσμο! Έχει ύψος 9,14 εκατοστά (βίντεο)

Η Περλ, το τσιουάουα, είναι επίσημα ο πιο κοντός εν ζωή σκύλος στον κόσμο – ακόμα πιο μικρός κι από ένα τηλεχειριστήριο.

Όταν γεννήθηκε, η μικροσκοπική Περλ ζύγιζε λιγότερο από 28 γραμμάρια. Τώρα, το 2 ετών κουτάβι ζυγίζει 553 γραμμάρια, έχει ύψος 9,14 εκατοστά και μήκος 12,7 εκατοστά, περίπου το ίδιο μήκος με ένα χαρτονόμισμα του δολαρίου, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Η ιδιοκτήτρια της Περλ, Βανέσα Σέμλερ, λέει στο Γκίνες ότι ο σκύλος της είναι μόνο “ελαφρώς ψηλότερος από ένα φλιτζάνι τσαγιού”. 

Η προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ, η Μίρακλ Μίλι, επίσης τσιουάουα, απεβίωσε το 2020. Ωστόσο, το πνεύμα της ζει στην τωρινή κάτοχο του τίτλου – καθώς η μητέρα της Περλ είναι μία από τις αδελφές της Μίλι. 

Η κατάρριψη του ρεκόρ της Περλ απέκτησε διεθνή προσοχή όταν έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε ένα τηλεοπτικό σόου ταλέντων στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η Σέμλερ την συνόδευσε στην εκπομπή, λέγοντας στον παρουσιαστή πως το σκυλάκι της είναι “λίγο ντίβα” με πολύ πλούσια γούστα, που λατρεύει να τρώει κοτόπουλο και σολομό και της αρέσει επίσης να ντύνεται. Η Περλ δεν πτοήθηκε από τη στιγμή που βρέθηκε στο προσκήνιο και ήταν πολύ ήρεμη παρά το γεγονός ότι βρισκόταν μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό.

Ενώ η Περλ και λεγόμενα teacup σκυλιά είναι σίγουρα χαριτωμένα και μικροσκοπικά – προσέξτε: τα teacup και άλλα μικροσκοπικά σκυλιά είναι επιρρεπή σε μια σειρά από προβλήματα υγείας που δεν παρατηρούνται στα μεγαλύτερα σκυλιά ίδιας ράτσας. Πολλά από αυτά δεν εκτρέφονται με ηθικό τρόπο και μερικές φορές προέρχονται από εκτροφεία κουταβιών, στα οποία ο πρωταρχικός στόχος των εκτροφέων είναι το κέρδος και όχι η εξασφάλιση υγιούς αναπαραγωγής.

Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να βρείτε έναν υπεύθυνο εκτροφέα ή να εξετάσετε το ενδεχόμενο να υιοθετήσετε ένα σκύλο από ένα καταφύγιο.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ