Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το ετήσιο Penny Marathon στην Αθήνα – Τρέχουμε, ποδηλατούμε και περπατάμε για τα αδέσποτα ζώα!

Το Penny Marathon Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Penny Marathon είναι μια δωρεάν εκδήλωση που πραγματοποιείται την ίδια μέρα σε όλο τον κόσμο. Οι εγγραφές για το Penny Marathon 2024 γίνονται ΕΔΩ

Πού αποσκοπεί το Penny Marathon;

Αυτή την εκδήλωση τρεξίματος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα.

Πότε θα διεξαχθεί το Penny Marathon;

Το 2024 το Penny Marathon θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 και η εγγραφή είναι δωρεάν. Φέτος υπάρχει ξανά συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και την διαδρομή θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ, Συγγρού 364, στην Καλλιθέα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να κάνετε δωρεά μέσω του συνδέσμου στο σάιτ ή να φέρετε μια δωρεά τροφής για σκύλους ή γάτες.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στο Canal Cafe.

Υπάρχουν δύο επιλογές συμμετοχής. Διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω.

Θα υπάρχουν σημαίες, πανό και εθελοντές σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην διαδρομή του ΚΠΙΣΝ.

Όλοι οι δίποδοι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βραχιολάκι, στο σημείο της εκκίνησης, με το οποίο θα μπορούν να λάβουν τις παροχές που θα τους προσφέρουμε για τον αγώνα (όπως νερό, μπανάνες κλπ). Κάθε τετράποδος συμμετέχοντας, θα λάβει μια μπαντάνα Penny Marathon.

 1. Μπορείτε να λάβετε μέρος στα 10 χλμ τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο. Οι ποδηλάτες θα χρειαστούν να κάνουν 2 χιλιόμετρα με τα πόδια στον κύκλο γύρω από το κανάλι.
  Ώρα συνάντησης: 09:00 πμ
  Ώρα εκκίνησης: 09:30 πμ ΑΥΣΤΗΡΑ
  Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 10χλμ τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο είναι το Canal Cafe του ΚΠΙΣΝ.
 2. Μπορείτε να τρέξετε η να περπατήσετε 1 χιλιόμετρο. Και με τον σκύλο σας!
  Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 1χλμ τρέξιμο/περπάτημα με τον σκύλο σας είναι το Canal Cafe του ΚΠΙΣΝ!
  Ώρα συνάντησης: 09:30 πμ
  Ώρα εκκίνησης: 10:15 πμ ΑΥΣΤΗΡΑ

Στην συνέχεια, όπου θα προστεθούν και οι κηδεμόνες με τα σκυλιά τους που θέλουν να συμμετέχουν (πάντα με τη χρήση λουριού), θα πραγματοποιηθεί ένας (1) γύρος, ενός χιλιομέτρου, περιμετρικά του Καναλιού και θα τερματίσουμε όλοι μαζί στο σημείο εκκίνησης όπου είναι και το σημείο τερματισμού. Στο τερματισμό θα σας περιμένει και το γεύμα σας.

Οι διοργανωτές ζητούν να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι καθώς όλοι θα τρέξουν για έναν όμορφο σκοπό. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουν για διάφορους λόγους.

Θέλω να λάβω μέρος στο 10χλμ, μπορώ να φέρω και τον σκύλο μου;

Μπορείτε να φέρετε τον σκύλο σας μαζί με έναν κηδεμόνα που θα το κρατήσει στο σημείο εκκίνησης μέχρι να φτάσετε στο τελευταίο χιλιόμετρο όπου μπορείτε να τον πάρετε μαζί για το κύκλο του καναλιού.

Ποια θα είναι η διαδρομή;

Η διαδρομή για τα 10 χλμ τρέξιμο είναι 2 χιλιόμετρα περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ επί του ποδηλατόδρομου και 2 στροφές του 1 χιλιομέτρου περιμετρικά του καναλιού.

Δεν είμαι πολύ γρήγορος, μπορώ να πάρω μέρος;

Φυσικά! Η εκδήλωσή είναι μια γιορτή και μια κοινοτική εκδήλωση, έτσι ώστε το τρέξιμο 10 χιλιομέτρων να μπορεί επίσης να περπατηθεί. Θα υπάρχουν βηματοδότες που θα κρατούν χαμηλά την ταχύτητα και μπροστά! Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδρομή ως μια παρέα!

Θα υπάρχει επίσης διαδρομή 1 χιλιομέτρου, ιδανική για οικογένειες και παιδιά, όσους προτιμούν μικρότερη απόσταση και σκύλους!

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση;

Ναι, η εγγραφή είναι υποχρεωτική για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα και μπορέσουμε να σας προσφέρουμε μία τέλεια και ασφαλή εμπειρία.

Για εγγραφές: https://www.pennymarathon.com/event-details…/athens

Είναι επίσημος αγώνας;

Όχι, δεν είναι. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το αγώνα το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Σας ζητούν να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το αγώνα είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουν αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουν να συνεχίσουν κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.

Νερά και τροφοδοσία θα παρέχονται;

Ναι, νερό για όλους και μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

Τι άλλο χρειάζεται να φέρω μαζί μου;

Θα γιορτάσετε όλοι μαζί στο τερματισμό οπότε μπορεί να χρειαστείτε λίγα χρήματα για να πάρετε κάτι (ίσως για να κάνετε και μία δωρεά για τα ζώα που σας έχουν ανάγκη!). Αν θέλετε να έχετε μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα, ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορούν να τα κουβαλήσουν για εσάς. Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν βασικό εξοπλισμό για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο.

Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου;

Ναι. Μπορούν να σας περιμένουν στο Canal Cafe, εντός του ΚΠΙΣΝ, όπου είναι το σημείο τερματισμού.

Η ώρα τερματισμού θα είναι περίπου μεταξύ 10:30-11:30.

Θα υπάρχει κάτι για φαγητό;

Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα, θα λάβουν μετά τον τερματισμό τους φαγητό και νερό. Θα υπάρχει επίσης και κάτι ιδιαίτερο για όσους τερματίσουν!

Θα υπάρχει φωτογράφος;

Ναι, όλοι η εκδήλωση θα καλυφθεί φωτογραφικά και με βίντεο.
Η κεντρική ιδέα είναι να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο απέναντι στα αδέσποτα ζώα, και οι φωτογραφίες θα βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Για αυτό μην ντραπείτε, γιατί πιθανόν να είστε σε κάποια φωτογραφία ή στο βίντεο.

Πώς μπορώ να κάνω μία δωρεά;

https://www.mycause.com.au/charity/11570/PennyMarathon

Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω;

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Penny Marathon, καλέστε Rach Cassar (6975162464) ή στείλτε email [email protected]

Δεν μπορώ να συμμετέχω τελικά στο Penny Marathon, πως μπορώ να ακυρώσω την συμμετοχή μου;

Ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, αν για κάποιο λόγο, δεν θα μπορείτε τελικά να συμμετέχετε παρακαλώ στείλτε ενημερωτικό email στο [email protected] ή καλέστε στο 6975162464, Rachel Cassar, ώστε να καλυφθεί η θέση σας από κάποιον άλλο που θα ήθελε να λάβει μέρος.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ