Η Ενιαία Υγεία στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024, στις 8 Απριλίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στις Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2024 που θα φιλοξενηθούν μεταξύ 7 και 9 Απριλίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στην Αθήνα θα συμμετάσχουν ο «Ασκληπιός Ενιαία Υγεία» και το «Μεσογειακό Κέντρο Καινοτομίας για την Ενιαία Υγεία» (MED-OHC).

Φέτος, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, έχουν κληθεί Πανεπιστημιακοί, Πολιτικοί, εκπρόσωποι Επιστημονικών φορέων, στελέχη της Αυτοδιοίκησης κ.α. να συζητήσουν για την προσέγγιση του «One Health» και την πολυδιάστατη και διεπιστημονική επίδραση της Ενιαίας Υγείας -που γίνεται όλο και πιο επίκαιρη και αναγκαία- στην υγεία του ανθρώπου, στην υγεία των ζώων και του περιβάλλοντος.

Έτσι, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς φιλοξενούν μια δέσμη συζητήσεων για την Ενιαία Υγεία υπό τον γενικό τίτλο «Από τον Απόλλωνα και τον Ασκληπιό μέχρι την πολιτική για την Ενιαία Υγεία».

Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και το Στρογγυλό Τραπέζι «Η πολιτική One Health στην Ελλάδα: Σχέδια δράσης και πρωτοβουλίες. Διεπιστημονική και διατομεακή συνεργασία».

Στο προεδρείο της συζήτησης θα βρίσκεται η Αναστασία Μπαρμπούνη, Παιδίατρος, Ιατρός Δημόσιας και Κοινωνικής Ιατρικής, Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι δε φορείς που θα συμμετάσχουν στη συζήτηση είναι:

• Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, Γιώργος Πατούλης.
• Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
• Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Άννα Μπατιστάτου.
• Asclepius One Health, Ελένη Παυλίδου.
• Μεσογειακό Κέντρο Καινοτομίας για την Ενιαία Υγεία (MED-OHC), Σέρκος Χαρουτουνιάν.

Να σημειωθεί ότι οι Ημέρες Δελφικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι θεσμός που ξεκίνησε το 2021 με αφορμή τα 70 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «φιλοδοξούν να γίνουν ένα ζωντανό εργαστήριο ζύμωσης και ώσμωσης παγκόσμιων ιδεών, να αποτελέσουν φιλόξενη κυψέλη ενός ουμανιστικού διεθνούς πνεύματος φιλαλληλίας, συνεργασίας, συνδημιουργίας και να συντελέσουν στην ανάπτυξη της Δελφικής ιδέας στη σύγχρονη εποχή».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ