Κορωνοϊός: Έφτασε και στην Ελλάδα η παραλλαγή «Pirola» – Τι αναφέρει η Ματίνα Παγώνη

Την ώρα που οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξάνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, φθάνοντας τις 733 την εβδομάδα 11 με 17 Σεπτεμβρίου, πέντε κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα.

Πέντε κρούσματα της νέας υποπαραλλαγής BA.2.86, γνωστής και ως «Pirola», καταγράφηκαν στην Ελλάδα στις 5 και 7 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για παραλλαγή που τελεί υπό παρακολούθηση, καθώς έχει εντοπισθεί σε 20 χώρες, σύμφωνα με το επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο οργανισμός, μεταξύ 11 και 17 Σεπτεμβρίου, 39 ασθενείς με Covid απεβίωσαν, 733 εισήχθησαν στο νοσοκομείο, ενώ 25 εξ αυτών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Με τους συνολικούς θανάτους στην Ελλάδα να ανέρχονται πλέον στους  37.521, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε στην αύξηση των κρουσμάτων Covid, μιλώντας στο MEGA.

«Όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα Covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει, γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό, όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό», ανέφερε η ειδικός.

Αναφορικά με την πιθανότητα ενός νέου εμβολίου, η κ. Παγώνη ανέφερε: «Το εμβόλιο έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι. Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που έχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κορωνοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ