Η Aegean έχασε γάτα επιβάτη και δίνει αποζημίωση 100 ευρώ – Όσα καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια

Ένα πρωτοφανές περιστατικό καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια γάτας, όταν έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και διαπίστωσε ότι η γάτα της, Ρόντρι, είχε εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια του ζώου, Μαίρη Γκόμεζ, την περασμένη εβδομάδα το γατάκι που είχε σώσει από τα σκουπίδια η κόρη της,  πήγαινε για θεραπεία για να σώσει το ματάκι του και εξαφανίστηκε ανεξήγητα στο  αεροδρόμιο.

Η κ. Γκόμεζ ταξίδευε με τρία γατάκια από Χανιά με προορισμό το Μόναχο και έκαναν μια ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Όλα πήγαν καλά στο check-in στα Χανιά και τα κρέιτ μεταφοράς ήταν καινούρια και χωρίς ελαττώματα. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας μετά την πρώτη προσγείωση η κ. Γκόμεζ κλήθηκε να ελέγξει τα τρία κουτιά μεταφοράς της και τότε διαπίστωσε ότι ένα από αυτά ήταν κατεστραμμένο από την κορυφή.

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια, οι εκπρόσωποι της Aegean της είπαν πως η γάτα είχε σπάσει το κλουβί με την αεροπορική εταιρεία να διαχειρίζεται την υπόθεση σαν να πρόκειται για μία αποσκευή και αποζημιώνει τους ιδιοκτήτες με 100 ευρώ. Παράλληλα οι εκπρόσωποι της εταιρείας την ενημέρωσαν ότι διεξάγονται έρευνες για τη γάτα.

Η Μαίρη Γκόμεζ αναφέρει πως το κλουβί ήταν άθιχτο και επομένως το έσπασαν οι υπεύθυνοι της Aegean. Μάλιστα κάνει λόγο για υποτιμητική συμπεριφορά, και σημειώνει πως όταν διαμαρτυρήθηκε για την απώλεια, της είπαν πως μπορούν να της βρουν «άλλη γάτα απ’ έξω».

Η Λήδα Σηφοδασκαλάκη, μέλος της φιλοζωικής οργάνωσης Save Animals Chania έγραψε για το περιστατικό:

«Η Μαίρυ πετούσε χθες 08.03.2024 με την πτήση Α3331 από Χανιά προς Μόναχο με 3 μποξ που είχαν 3 γατάκια μέσα. Στην Αθήνα ενημέρωσαν την Μαίρυ ότι το ένα μποξ έφτασε σπασμένο χωρίς το γατάκι μέσα! Το γατάκι χάθηκε το πιο πιθανό μέσα στο αεροπλάνο, καθώς η Μαίρυ έχει έγγραφο από την Aegean ότι τα 3 μποξ φορτώθηκαν κανονικά στην πτήση από Χανιά για Αθήνα.»

Και συνεχίζει: «Οι υπάλληλοι της Aegean φέρθηκαν υποτιμητικά και δεν βοήθησαν καθόλου την Μαίρυ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ φόρτωσαν τα άλλα 2 κλουβιά στην πτήση ανταπόκρισης και η Μαίρυ έπρεπε να φύγει για Μόναχο. Ο σύζυγός της πήγε στο αεροδρόμιο και ζήτησε να μπει να ψάξει μήπως και βρει το γατάκι καθώς τον γνωρίζει και γνωρίζει την μυρωδιά του, αλλά δεν τον άφησαν. Η υπόθεση θα πάει άμεσα αστυνομία και εισαγγελέα! Aegean Airlines κατεβάστε σήμερα στο Αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης Χανιά» το αεροπλάνο της πτήσης Α3331 να μπουν ειδικοί άνθρωποι για ζώα να το ψάξουν!»

Ακολουθεί ολόκληρη η πρώτη καταγγελία από την Mary Gomes

«Χθες ήταν τα γενέθλια της κόρης μου, και το γατάκι που είχε σώσει από τα σκουπίδια και το οποίο πήγαινε για θεραπεία για να σωθεί το μάτι που του είχε απομείνει, εξαφανίστηκε ανεξήγητα και ύποπτα σε ένα αεροδρόμιο.
Δυστυχώς, πρέπει να δεχτούμε ότι οι αποσκευές χάνονται στις μέρες μας. Είναι όμως απαράδεκτο για ένα ζωντανό πλάσμα. Τα 3 γατάκια μου και εγώ ήμασταν στο δρόμο από τα Χανιά για το Μόναχο σήμερα. Είχαμε μια ενδιάμεση στάση στην Αθήνα. Όλα ήταν μια χαρά στο check-in στα Χανιά. Τα κουτιά ήταν καινούργια και χωρίς κανένα ελάττωμα.

»Στο αεροδρόμιο της Αθήνας, μετά την πρώτη προσγείωση, με κάλεσαν να ελέγξω τα 3 κουτιά μεταφοράς μου.

»Το ένα από αυτά ήταν τόσο κατεστραμμένο από πάνω που το γατάκι μου είχε φύγει. Σύμφωνα με το προσωπικό εδάφους του αεροδρομίου της Αθήνας, τα 3 κουτιά μεταφοράς είχαν φτάσει με αυτόν τον τρόπο και το ένα από αυτά χωρίς ζώο. Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι είχε συμβεί καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό από την ομάδα στα Χανιά.

Φωτ.: Facebook | Lida Sifodaskalaki

»Η υπάλληλος που με ενημέρωσε μάλιστα έκανε πλάκα με την κατάσταση και με εμένα, χωρίς να καταλαβαίνει ότι κατανοούσα κάποια από αυτά που έλεγε στη συνάδελφο. Κανείς από το εμπλεκόμενο προσωπικό δεν με στήριξε, δεν υπήρξε καμία ενσυναίσθηση. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση και έπρεπε να συνεχίσω το ταξίδι μου χωρίς να ξέρω τι είχε συμβεί στο γατάκι μου, το οποίο είναι τυφλό από το ένα μάτι και έβλεπε ελάχιστα στο άλλο.

»Συμπτωματικά, όταν κάναμε check in σήμερα, μας δόθηκε για πρώτη φορά ένας κατάλογος ελέγχου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η μεταφορά είχε παραδοθεί σωστά σύμφωνα με τον νέο νόμο περί ασφάλειας. Ο μόνος λόγος που δεν έμεινα στην Αθήνα ήταν επειδή είχα άλλες δύο γάτες που ήταν ήδη στο δεύτερο αεροπλάνο. Ο σύζυγός μου, που έμενε στα Χανιά, πήγε στο αεροδρόμιο για να προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να πάρει άδεια για να βοηθήσει στην έρευνα στο αεροδρόμιο. Αλλά δεν του επετράπη να μπει για να ψάξει για το γατάκι μας.»

Έχουν περάσει ήδη τρεις μέρες τώρα χωρίς να γνωρίζει τι έχει συμβεί και πού βρίσκεται η γάτα και χωρίς καμία ενημέρωση από την Aegean Airlines.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Λήδας Σηφοδασκαλάκη την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, η υπηρεσία κινητοποιήθηκε και ενημέρωσαν την αρμόδια Υπηρεσία Περιβάλλοντος και τον κ. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος είναι Τομεάρχης Διαχείρισης Πανίδας και Βιοποικιλότητας του αεροδρομίου Αθηνών και αναζητούν τον Ρόντρι
με θερμικές κάμερες και με κάμερες εντοπισμού κίνησης.

Σύμφωνα με την κ. Σηφοδασκαλάκη, στο αεροδρόμιο των Χανίων έχουν ήδη ελεγχθεί οι κάμερες από την Παρασκευή και δεν φαίνεται να έχει γίνει το ατύχημα με το σπάσιμο του κλουβιού πουθενά από το κτίριο μέχρι την φόρτωση στο αεροπλάνο.

Τέλος, στο χώρο του αερολιμένα τους επέτρεψαν να τοποθετήσουν παγίδα με φαγητό με την ελπίδα να εμφανιστεί το γατάκι.

Η οικογένεια του Ρόντρι θα προχωρήσει δικαστικά.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ