Σχεδόν 30 γκόλντεν ριτρίβερ, συμπεριλαμβανομένων 20 κουταβιών, διασώθηκαν από άθλιες συνθήκες στο Ρόουντ Άιλαντ

Την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 27 γκόλντεν ριτρίβερ, τα περισσότερα κουτάβια, διασώθηκαν από κατοικία στο Χόπκιντον του Ρόουντ Άιλαντ.

Η αστυνομία περιέγραψε τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν τα ριτρίβερ, ως “φρικτές”, όπως μετέδωσε το τοπικό δίκτυο WPRI-TV.

Μετά τη διάσωση της Παρασκευής, το αστυνομικό τμήμα του Χόπκιντον μοιράστηκε στο Facebook μια ανάρτηση με λεπτομέρειες για την κατάσταση και φωτογραφίες των υπαλλήλων που μεταφέρουν τα σκυλιά από την κατοικία.

Σύμφωνα με το τμήμα, η αστυνομία συνεργάστηκε με έναν περιβαλλοντολόγο, την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Ρόουντ Άιλαντ (RISPCA), για να παραλάβει τα σκυλάκια με ασφάλεια.

Την Παρασκευή, οι αξιωματούχοι ανταποκρίθηκαν στην κατοικία για να διερευνήσουν την εκτροφή σκύλων χωρίς άδεια, καθώς και τις συνθήκες που βλάπτουν την υγεία των σκύλων, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα.

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην ανάρτηση της υπηρεσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκυλιά να μεταφέρονται από την κατοικία από άτομα που φορούσαν γάντια, μάσκες και καλύμματα για τα πόδια, καθώς και κουτάβια μέσα σε κλουβιά σκύλων σε φορτηγά που ήταν σταθμευμένα στην ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα, ο κάτοικος του ακινήτου που περιείχε τα γκόλντεν ριτρίβερ ήταν “συνεργάσιμος” και “παρέδωσε” τα σκυλιά. Τα σκυλιά βρίσκονται τώρα υπό την επιμέλεια της RISPCA, η οποία “θα ξεκινήσει μια διαδικασία υιοθεσίας όταν τα σκυλιά θα είναι ιατρικά καθαρά”.

Το Hopkinton Animal Control ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Facebook την Παρασκευή ότι τα ριτρίβερ υποβλήθηκαν σε όλες εξετάσεις μετά την άφιξή τους στο RISPCA.

Μετά από μία ημέρα υπό την επιμέλεια της RISPCA, η οργάνωση μοιράστηκε μια σημαντική ενημέρωση σχετικά με τα σκυλιά, αποκαλύπτοντας ότι τα σκυλιά δεν είναι ακόμη διαθέσιμα για αναδοχή ή υιοθεσία λόγω μυκητιασικής λοίμωξης.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ