Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον σκύλο Μέσι που έκλεψε την παράσταση στα Όσκαρ

Τα Όσκαρ του 2024 μπορεί να ήταν μια βραδιά γεμάτη αστέρες του Χόλιγουντ, αλλά ήταν ένα 7χρονο μπόρντερ κόλεϊ που έκλεψε την παράσταση.

Ο Μέσι βρέθηκε μαζί με τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ στο κοινό, όπου χειροκρότησε τους νικητές της μεγαλύτερης βραδιάς του Χόλιγουντ. Το σκυλάκι έγινε για πρώτη φορά διάσημο μετά τον ρόλο του στην ταινία Anatomy of a Fall (Ανατομία μιας Πτώσης), όπου υποδύεται έναν σκύλο-οδηγό που παραλίγο να δηλητηριαστεί από υπερβολική δόση φαρμάκων.

«Υπήρχαν μερικές συνεντεύξεις στη Γαλλία, αλλά αυτό που βιώνουμε εδώ στην Αμερική -με την προσοχή που δίνεται σε αυτόν τον σκύλο και την υποκριτική του- είναι πέρα από οτιδήποτε περιμέναμε», δήλωσε η εκπαιδεύτρια και ιδιοκτήτρια του Μέσι, Λάουρα Μάρτιν Κοντίνι, στο Hollywood Reporter τον Φεβρουάριο. «Είναι ίσως το μέγιστο που μπορείς να πετύχεις σε αυτόν τον τομέα».

Τώρα, ο Μέσι έχει γίνει σύμβολο για την ταινία, καθώς έχει συμμετάσχει σε τελετές βραβείων, με αποκορύφωμα την παρουσία του στα βραβεία Όσκαρ που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

Ποιος είναι λοιπόν ο σκύλος που έκλεψε την παράσταση στα Όσκαρ του 2024; Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Μέσι και την αλματώδη άνοδό του στη φήμη.

Πρωταγωνίστησε στην ταινία “Ανατομία μιας Πτώσης”

Ο Μέσι έγινε για πρώτη φορά γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην ταινία”Ανατομία μιας Πτώσης” του 2023 ως Σνουπ. Η υποψήφια για Καλύτερη Ταινία ταινία αφηγείται την ιστορία της Σάντρα, η οποία δικάζεται για τη δολοφονία του συζύγου της Σάμουελ. Η Σάντρα και ο Σάμουελ είναι γονείς ενός τυφλού, 11χρονου γιου, του Ντάνιελ, και ο Σνουπ χρησιμεύει ως σκύλος-οδηγός και στενότερος φίλος του αγοριού.

Σε μια ιδιαίτερα συγκλονιστική σκηνή, ο Ντάνιελ δηλητηριάζει κατά λάθος τον Σνουπ, ο οποίος στη συνέχεια λιποθυμά και παλεύει να αναπνεύσει. Η ιδιοκτήτρια του Μέσι δήλωσε στο IndieWire τον Φεβρουάριο του 2024 ότι έκαναν εξάσκηση στη σκηνή για δύο μήνες, καθώς έπρεπε να εκπαιδεύσει τον Μέσι για τη δύσκολη σκηνή.

Μετά από μήνες προπόνησης, ο Μέσι πέρασε 22 ημέρες γυρισμάτων στο πλατό της ταινίας, εξήγησε ο Κοντίνι στο The Wildest.

Η εκπαιδεύτρια πρόσθεσε ότι ο Ματσάδο Γκράνερ επικεντρώθηκε στο να έρθει κοντά στον Μέσι, γεγονός που βοήθησε τόσο τον ηθοποιό όσο και τον σκύλο να ζωντανέψουν τον δεσμό τους πριν από τα γυρίσματα.

Πριν βρεθεί στα Όσκαρ, ο Μέσι έκλεψε πρώτα τις καρδιές των συμπρωταγωνιστών του. Η σκηνοθέτιδα Ζυστίν Τριετ δήλωσε στο The Hollywood Reporter τον Μάιο του 2023 ότι ο Μέσι “δεν ήταν απλώς άλλος ένας χαρακτήρας ή κάποιο ζώο που τρέχει τριγύρω, αλλά ένας εξίσου μέρος του συνόλου της ταινίας με οποιονδήποτε από τους άλλους ηθοποιούς”.

Ζει στο Παρίσι με την ιδιοκτήτριά του

Όταν δεν εργάζεται, ο Μέσι ζει με την Κοντίνι σε ένα προάστιο έξω από το Παρίσι. Η Κοντίνι, η οποία υιοθέτησε τον Μέσι όταν ήταν κουτάβι, είναι επαγγελματίας εκπαιδεύτρια, η οποία εργάζεται και με άλλα ζώα εκτός από τον δικό της σκύλο.

«Έγινε πραγματικά, για μένα, μια δουλειά πάθους», δήλωσε στο The Wildest. «Με γοητεύει ο τρόπος με τον οποίο μπορείς πραγματικά να μάθεις να καταλαβαίνεις τη συμπεριφορά των ζώων και να επικοινωνείς μαζί τους με τρόπους που δεν είναι λεκτικοί και να γνωρίσεις τις ιδιαίτερες προσωπικότητες του κάθε σκύλου».

Κέρδισε το βραβείο Palm Dog στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Το έργο του Μέσι αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών τον Μάιο του 2023. Ενώ η ταινία πήρε τον Χρυσό Φοίνικα, ο Μέσι έλαβε ένα άλλο πολυπόθητο βραβείο: τον Φοίνικα Σκύλου, το ανεπίσημο βραβείο για τις ερμηνείες σκύλων στις επιλεγμένες ταινίες του φεστιβάλ.

Η κριτική επιτροπή έδωσε το βραβείο στον Μέσι, αφού δήλωσε ότι η ερμηνεία του “καλύπτει την γκάμα… μία από τις καλύτερες που έχουμε δει ποτέ”, σύμφωνα με το The Hollywood Reporter.

Έχει συναντήσει πολλούς από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του Χόλιγουντ

Ο Μέσι έκανε το ταξίδι στο Λος Άντζελες τις εβδομάδες πριν από την απονομή των βραβείων Όσκαρ, όπου πρόλαβε να παρευρεθεί σε κάποιες εκδηλώσεις της βιομηχανίας, όπως το γεύμα των υποψηφίων για τα βραβεία Όσκαρ. Στην εκδήλωση, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Μέσι, καθώς διάφορες διασημότητες τον πλησίασαν για να τον χαιρετήσουν και να παίξουν μαζί του.

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και ο σκύλος έγιναν γρήγοροι φίλοι όταν ο Γκόσλινγκ τον χαιρέτησε, ενώ ο Μέσι πόζαρε επίσης με τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Είχε επίσης μια γλυκιά στιγμή με την Μπίλι Άιλις.

Παρακολούθησε τα Όσκαρ 2024

Αφού αναμείχθηκαν με επαγγελματίες του κλάδου στο Λος Άντζελες  και απόλαυσαν μια ωραία έξοδο στην παραλία Βένις της Καλιφόρνιας, ο Μέσι και η μαμά του παρακολούθησαν τα Όσκαρ 2024, όπου περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και έκαναν αρκετές εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της τελετής.

«Ο Μέσι, ο οποίος, παρόλο που είναι σκύλος, ίσως έδωσε την παράσταση της χρονιάς στην Ανατομία μιας Πτώσης”, είπε ο Κίμελ κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου μονολόγου του.

Κατά τη διάρκεια μάλιστα της βραδιάς, ο Μέσι χειροκρότησε όταν ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ παρέλαβε το βραβείο του για τον καλύτερο β’ ανδρικό ρόλο.

Τα βραβεία έκλεισαν με ένα κλιπ με τον Μέσι να προσποιείται ότι ουρεί πάνω στο αστέρι του Ματ Ντέιμον στο Walk of Fame του Χόλιγουντ ως ένα αστείο για την πολύχρονη “διαμάχη” του Κίμελ με τον ηθοποιό.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ