Βόρεια Καρολίνα: Περισσότεροι από 150 σκύλοι διασώθηκαν από ακίνητο γεμάτο ούρα και περιττώματα

Διασώστες ζώων ένωσαν τις δυνάμεις και έγιναν μια γροθιά για να βοηθήσουν δεκάδες σκύλους από ένα ακίνητο που λειτουργούσε πιθανότατα ως εκτροφείο κουταβιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος BISSELL Pet Foundation, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Τσάθαμ στη Βόρεια Καρολίνα επικοινώνησε πρόσφατα με την οργάνωση προστασίας των ζώων με ένα “επείγον περιστατικό”.

Το γραφείο του σερίφη χρειαζόταν βοήθεια για τη διάσωση περισσότερων από 150 σκύλων, πολλά από τα οποία ήταν σνάουζερ και μίνι-σνάουζερ, από ένα κτήμα στο Μπέαρ Κρικ. Οι διασώστες βρήκαν τα σκυλιά να ζουν σε κλουβιά που περιβάλλονταν από ούρα και περιττώματα. Οι αρχές υποπτεύονται ότι η ιδιοκτησία λειτουργούσε ως εκτροφείο κουταβιών, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Αφού έλαβαν το τηλεφώνημα από το γραφείο του σερίφη, το Ίδρυμα BISSELL Pet Foundation και το Animal Rescue Corps, μια οργάνωση προστασίας ζώων, κινητοποιήθηκαν και πήγαν στη Βόρεια Καρολίνα για να ξεκινήσουν στη διάσωση των σκύλων.

(Φωτο | Animal Rescue Corps)

Το Animal Rescue Corps βοήθησε το γραφείο του σερίφη να φιλοξενήσει τα σκυλιά και βοήθησε με τις ιατρικές ανάγκες, τη μεταφορά και τα νομικά έγγραφα. Το Ίδρυμα BISSELL Pet Foundation συνεισέφερε χρηματοδότηση και εθελοντές για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης διάσωσης.

Το ίδρυμα δήλωσε ότι εκτός από την απομάκρυνση περισσότερων από 150 σκύλων από το “ακατάλληλο” μέρος στη Βόρεια Καρολίνα, οι αρχές συνέλαβαν επίσης και απήγγειλαν κατηγορίες στον ιδιοκτήτη του ακινήτου για κακοποίηση ζώων.

Δυστυχώς, ανάμεσα στα ζωντανά σκυλιά που σώθηκαν από το ακίνητο βρέθηκαν και αρκετά νεκρά σκυλιά. Τα ζωντανά κατοικίδια που ανασύρθηκαν από τις εγκαταστάσεις περιλάμβαναν νεογέννητα κουτάβια και σκύλους που υπέφεραν από αφυδάτωση, υποσιτισμό, παράσιτα, δερματικές παθήσεις, μη θεραπευμένους τραυματισμούς και άλλα απειλητικά για τη ζωή ιατρικά προβλήματα.

Τα περισσότερα σκυλιά μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία για περίθαλψη και θεραπεία.

Το Ίδρυμα BISSELL Pet Foundation και το Σώμα Διάσωσης Ζώων ελπίζουν ότι αυτή η μεγάλης κλίμακας διάσωση ευαισθητοποιεί για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι σκύλοι από τους μη αδειοδοτημένους εκτροφείς.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ