Η συγκινητική τοιχογραφία του Madpitt στη Μαρίνα Καλλιθέας κρατά τη μνήμη του Όλιβερ ζωντανή

Η υπόθεση του Όλιβερ, του αδικοχαμένου χάσκυ της Αράχωβας συγκλόνισε το πανελλήνιο και παραμένει μία από το σοβαρότατες υποθέσεις κακοποίησης ζώου που σε καμία περίπτωση δεν ξεχάστηκε και δεν έσβησε από το μνήμη μας.

Ο καλλιτέχνης Madpitt, ένας δάσκαλος ζωγραφικής, αποφάσισε να περάσει το δικό του μήνυμα, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του Όλιβερ, μέσα από την τέχνη του.

Ειδικότερα, ο Madpitt επέλεξε τη Μαρίνα Καλλιθέας για να δημιουργήσει ένα mural του χάσκυ που συγκίνησε και κινητοποίησε ολόκληρη την Ελλάδα περνώντας το μήνυμά του στους ανθρώπους που την επισκέπτονται συχνά.

Μιλώντας στο in.gr και στον δημοσιογράφο Πάνο Τσίκαλα, ο Madpitt εξήγησε πώς πήρε την απόφαση να δημιουργήσει την τοιχογραφία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Το κίνητρό μου στόχευε τους μαθητές μου, αν κάποιο μήνυμα υπάρχει πίσω από αυτό το έργο έχει δοθεί (σ.σ. σε αυτούς), πριν γίνει αυτή η τοιχογραφία, μέσα στην αίθουσα την οποία διδάσκω ζωγραφική. Τα λόγια μου ήταν τα έξης: έχουμε τη δυνατότητα μέσα από τις λίγες ή πολλές γνώσεις μας, πάνω στη ζωγραφική, να παίρνουμε μια άσχημη κατάσταση και να τη μετατρέπουμε σε κάτι όμορφο, αφήνοντας τον θεατή να νιώθει όμορφα με αυτό που βλέπει. Αυτό απαιτεί να ζωγραφίσουμε με βάση τα συναισθήματα μας, και αν αυτά είναι αρνητικά ή στενάχωρα, έχουμε τη δυνατότητα ή την επιλογή με τη φαντασία μας να δημιουργήσουμε κάτι όμορφο, ανεξάρτητα το βάρος των συναισθημάτων μας», ανέφερε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madpitt (@madpitt_23)

Είναι η πρώτη φορά που ο καλλιτέχνης έχει ασχοληθεί με έργα που έχουν κοινωνικά μηνύματα όπως αυτό του Όλιβερ, και σύμφωνα με τον ίδιο σκοπεύει να συνεχίσει.

«Η εννοιολογική ζωγραφική είναι ένα μια διαδικασία η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη, έχει να κάνει με τα συναισθήματά, τα βιώματα, την αισθητική, και την τεχνική κατάρτιση για να αποδώσεις αυτό που νιώθεις. Κρίνοντας τον εαυτό μου ταπεινά, νομίζω πως είμαι σχεδόν έτοιμος να απελευθερώσω τις γνώσεις μου, και τα συναισθήματά μου με μέσω τη ζωγραφική, την εννοιολογική ζωγραφική δηλαδή τη ζωγραφική την οποία έχει κάποιο λόγο που γίνεται, και κάποια μηνύματα που θέλει να περάσει», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του Madpitt στο Instagram


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ