Περισσότερα από 30 ζώα διασώθηκαν από εκτροφείο που λειτουργούσε υπό άθλιες συνθήκες στο Τενεσί

Τα διασωθέντα ζώα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Διάσωσης του Animal Rescue Corps (ARC) στο Γκάλατιν του Τενεσί.

Τα ζώα που διασώθηκαν και οι συνθήκες διαβίωσής τους

Είκοσι έξι μεγαλόσωμοι σκύλοι, εκ των οποίων οι 24 Μεγάλοι Δανοί, ένας μικρόσωμος σκύλος, πέντε γάτες και δύο τσιντσιλά (μικρού μεγέθους τρωκτικό που μοιάζει στην όψη με λαγό) είναι τα ζώα που διασώθηκαν από το εκτροφείο στο Τενεσί και σύντομα προβλέπεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη νόμιμη υιοθεσία τους.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μέικον στην κεντρική Τζόρτζια των ΗΠΑ και το Σώμα Διάσωσης Ζώων (ARC) κατέσχεσαν τα ζώα, ενώ οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για κακοποίηση ζώων, ύστερα από την αποκάλυψη των άθλιων συνθηκών διαβίωσής τους.

Τα σκυλιά βρέθηκαν να ζουν σε μικρά, βρώμικα συρμάτινα κλουβιά μέσα σε μια μικρή αποθήκη, ενώ ορισμένα αυτοσχέδια σπιτάκια που είχαν δημιουργηθεί για τους σκύλους, είχαν πλημμυρίσει από κάτι που φαινόταν να πρόκειται για σηπτικά απόβλητα. Πολλοί από τους σκύλους έπασχαν από διάφορες ιατρικές παθήσεις, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί υψηλή έκθεση σε αμμωνία και πληγές από τρυπήματα. Εμφάνιζαν επίσης όγκους του μαστού, υπερμεγέθη νύχια, πληγές πίεσης (κατακλίσεις), δερματικές φλεγμονές, μολύνσεις και τραυματισμούς των αυτιών και των ματιών τους, καθώς και μόλυνση από εσωτερικά παράσιτα (συμπεριλαμβανομένων σκουληκιών). Όλα τα ζώα παραδόθηκαν νόμιμα στο ARC από τους ιδιοκτήτες του ακινήτου.

Photo: Veterinary Practice News/Animal Rescue Crops
Photo: Veterinary Practice News/Animal Rescue Crops

«Από τα υψηλότερα επίπεδα αμμωνίας που έχουμε μετρήσει ποτέ»

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση παραμέλησης και κακοποίησης των ζώων, με μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα αμμωνίας που έχουμε μετρήσει ποτέ», λέει ο Τιμ Γούντγουορντ, εκτελεστικός διευθυντής της ARC. «Τα εκτροφεία αυτά βάζουν το κέρδος πάνω από την ευημερία των ζώων και τα ζώα είναι αυτά που υποφέρουν», συμπληρώνει ο ίδιος.

Η ARC μετέφερε τα ζώα στο Κέντρο Διάσωσης στο Γκαλατίν του Τενεσί, ανατολικά του Νάσβιλ. Πραγματοποιείται επί του παρόντος ενδελεχής κτηνιατρική εξέταση των ζώων, εμβολιασμοί και οι ιατρικές θεραπείες που απαιτούνται, προκειμένου να μεταφερθούν σε ένα καταφύγιο υψηλής αξιοπιστίας και σε συνεργαζόμενες οργανώσεις διάσωσης με σκοπό να υιοθετηθούν και να βρουν την παντοτική οικογένεια που τους αξίζει.

Έχει ήδη πραγματοποιηθεί δωρεά ύψους 15.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Bissel, το οποίο παρέχει βοήθεια σε φιλοζωικές οργανώσεις διευκολύνοντας την κτηνιατρική περίθαλψη ζώων και την υιοθεσία τους.

Πηγή: Veterinary Practice News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ