Αγγλία: Δίδυμα κόκκινα πάντα γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο

Δύο δίδυμα κόκκινα πάντα γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο Γουϊπσνέιντ στην Αγγλία. Απροσδιόριστο είναι μέχρι στιγμής το φύλο τους.

Η γέννηση των δίδυμων κόκκινων πάντα στον ζωολογικό κήπο Γουϊπσνέιντ αποτελεί «διπλή ελπίδα για το είδος», όπως δήλωσε η Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου (ZSL), καθώς το είδος απειλείται με εξαφάνιση.

Η Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου, που διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο στο Ντάνσταμπλ του Μπέντφορσάιρ, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της τη γέννηση των διδύμων κόκκινων, τα οποία γεννήθηκαν στις 25 Ιουνίου. Οι γονείς τους είναι τα κόκκινα πάντα Ρούμπι και Νίλο, τα οποία φιλοξενούνται στον ζωολογικό κήπο.

Τα δίδυμα, το φύλο του οποίων δεν έχει ακόμη καθοριστεί, ζύγιζε το καθένα μόλις 113 γραμμάρια κατά τη γέννησή του. Δεν έχουν ακόμη βγει από τη φωλιά, όπου οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου λένε ότι τα φροντίζουν επιμελώς οι γονείς τους. Τα κόκκινα πάντα δεν βλέπουν κατά τις πρώτες 30 ημέρες της ζωής τους, γι’ αυτό και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη μητέρα τους.



Η εγκυμοσύνη της Ρούμπι

Άτομα του προσωπικού είχαν υποψίες ότι η Ρούμπι ήταν έγκυος για πρώτη φορά και προσπάθησαν να την κάνουν να αισθάνεται άνετα. Ο Γκράντ Τιμπερλέικ, φύλακας του ζωολογικού κήπου, δήλωσε: «Εκστασιαστήκαμε όταν την εντοπίσαμε κουλουριασμένη σε ένα από τα κουτιά όπου φωλιάζει, τα οποία είχαμε ετοιμάσει, χρησιμοποιώντας την φουντωτή κόκκινη ουρά της για να κρατήσει ζεστά τα δύο μικρά. Η Ρούμπι έχει κάνει απίστευτη δουλειά στο τάισμα και τη φροντίδα των διδύμων, οπότε αφήνουμε την οικογένεια να δεθούν μεταξύ τους, ελέγχοντας τα μόνο όταν βγαίνει έξω για να φάει».

Τα κόκκινα πάντα, με καταγωγή από τα Ιμαλάια και τη δυτική Κίνα, έχουν μειωθεί σε αριθμό εξαιτίας του παράνομου εμπορίου, της απώλειας βιοτόπων, της μείωσης της κύριας πηγής τροφής τους, του μπαμπού, της λαθροθηρίας και της αποψίλωσης των δασών. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), ο αριθμός των κόκκινων πάντα που έχουν απομείνει στη φύση ενδέχεται να είναι μόλις 2.500.


Photo: Michael Payne/Unsplash
Photo: Michael Payne/Unsplash

Με πληροφορίες από Reuters και Guardian


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ