Πύργος: «Αγκαλιάζουμε τα Ζώα που Ζουν Δίπλα μας – Σεβόμαστε, Φροντίζουμε, Υιοθετούμε» στο Πάρκο Ξυστρή

Με αφορμή την εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα με θέμα «Αγκαλιάζουμε τα Ζώα που Ζουν Δίπλα μας – Σεβόμαστε, Φροντίζουμε, Υιοθετούμε», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, στον Πύργο, τιμούμε το έργο αυτών των οργανώσεων και τονίζουμε τη σημασία της δράσης τους.

Η συμβολή των φιλοζωικών οργανώσεων είναι ανεκτίμητη και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στην προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από το Olympia Forum, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Βαρουξή και την εφημερίδα «Πατρίς», έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς. Μέσα από την προώθηση της φροντίδας που πρέπει να παρέχουμε στα ζώα αυτά και την ανάδειξη των δυνατοτήτων που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, τόσο ως πολιτεία όσο και ως πολίτες, για την προστασία τους, η εκδήλωση αναδεικνύει την αξία του εθελοντισμού και της αυτοθυσίας που χαρακτηρίζει τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οι εθελοντές τους εργάζονται ακούραστα για την περίθαλψη, τη σίτιση, και την εύρεση ασφαλών σπιτιών για τα αδέσποτα ζώα. Η ανιδιοτελής προσφορά τους περιλαμβάνει τη διάσωση και την μέριμνα για ιατρική περίθαλψη τραυματισμένων ή άρρωστων ζώων και φυσικά την ευαισθητοποίηση του κοινού. Με τον εθελοντισμό και την αυτοθυσία τους, αυτοί οι άνθρωποι προσφέρουν στα αδέσποτα ζώα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και στην αγάπη.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μαριάνθη Δημοπούλου, υπεύθυνοι των αρμόδιων φορέων Περιφέρειας και Δήμων, επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη φροντίδα των ζώων, φιλοζωικοί σύλλογοι του νομού και πολίτες της Ηλείας. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα που υπάρχουν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τόσο τα ζώα όσο και τους κατοίκους της πόλης να ζουν καλύτερα μαζί.

Μέσα από δραστηριότητες που θα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση, η εκδήλωση θα προωθήσει την υιοθεσία ζώων συντροφιάς, αναδεικνύοντας την αγάπη και το σεβασμό που αξίζουν. Με την αρωγή των φιλοζωικών οργανώσεων, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία όπου τα ζώα αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και στοργή.

Ας τιμήσουμε το έργο αυτών των οργανώσεων και ας δείξουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας συμμετέχοντας στην εκδήλωση στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, στον Πύργο, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024. Ας αγκαλιάσουμε τα ζώα που ζουν δίπλα μας και ας κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο για όλους.

Αφίσα εκδήλωσης

Πηγή: patrisnews


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ