Άγρια ζώα διασχίζουν υπόγεια περάσματα της Εγνατίας Οδού – Κάμερες παρακολουθούν την κίνησή τους

Κάμερες έχουν τοποθετηθεί σε 55 τεχνικά έργα ομβρίων υδάτων, ώστε να παρακολουθηθεί η κίνηση άγριων ζώων που τα χρησιμοποιούν ως περάσματα.

Ειδικότερα, είχαν επιλεγεί 55 τεχνικά έργα που κατασκευάστηκαν από την Εγνατία Οδός ΑΕ και τοποθετήθηκαν κάμερες, με σκοπό να παρακολουθηθεί η διέλευση άγριων ζώων στην Εγνατία οδό και να περιοριστούν οι περιπτώσεις στις οποίες προστατευόμενα είδη άγριας πανίδας πεθαίνουν.

«Το 2019 βάλαμε τις κάμερες, το 2020 και το 2021 προχωρήσαμε σε φυτεύσεις και καθαρισμούς από σκουπίδια και φερτά υλικά και από την παρακολούθηση το 2022 είχαμε τα συγκριτικά αποτελέσματα μετά τις παρεμβάσεις», αναφέρει ο υπεύθυνος επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», Γιώργος Θεοδωρίδης.

Από την παρακολούθηση της διέλευσης των άγριων ζώων, κυρίως αρκούδων, παρατηρήθηκε αυξημένη «κίνηση», ιδίως από τα καθαρισμένα περάσματα της δυτικής Μακεδονίας που είχαν επιλεγεί.

«Οι πάνω από 100.000 φωτογραφίες και βίντεο που τραβήχτηκαν πριν και μετά τις παρεμβάσεις στα 55 υπόγεια περάσματα επί της Εγνατίας Οδού, αποδεικνύουν ότι τα έργα βοήθησαν στο να αυξηθεί η χρήση του 32% των συγκεκριμένων περασμάτων, τόσο από την καφέ αρκούδα όσο και από τα υπόλοιπα είδη της άγριας πανίδας», εξήγησε ο Γιώργος Θεοδωρίδης.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ