Ακτιβιστική δράση της «Νέμεσις» στην Πάτρα για την Τσικνοπέμπτη – «Ήλθαν στη ζωή για να ζήσουν, όπως κι εμείς, και όχι για να σφαχτούν»

Δράση – παρέμβαση ακτιβιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις» πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της Πάτρας αφιερωμένη στα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα της αυριανής Τσικνοπέμπτης.

Οι ακτιβιστές ξάπλωσαν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, σε έναν από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, μέσα σε πλαστική συσκευασία, αφού έλουσαν τα σώματα τους με κόκκινη μπογιά και τοποθέτησαν μία ετικέτα που έγραφε “σάρκα”. Το μήνυμα ξεκάθαρο πάνω στο πλαστικό: «Προσοχή. Εκατομμύρια ζώα κακοποιούνται και σκοτώνονται βίαια κάθε χρόνο επειδή εσείς και άλλοι τρώτε κρέας.»

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, η αυριανή Τσικνοπέμπτη φέρνει στην επιφάνεια την διαλυμένη μας σχέση με τα μη ανθρώπινα ζώα και επισημαίνει ότι είναι μια μέρα άγνοιας, αδιαφορίας και ντροπής που δεν τιμά το ανθρώπινο είδος.

«Ήλθαν στη ζωή για να ζήσουν, όπως κι εμείς, και όχι για να σφαχτούν», τονίζει η Ομοσπονδία.

Από την σημερινή δράση της Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι. στην Πάτρα (Φωτ.: Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι)

Η ανακοίνωση της «Νέμεσις» για τη δράση

Οι άνθρωποι θα βγάλουν στους δρόμους ψησταριές, θα κοινοποιήσουν στα σόσιαλ μπριζόλες, σουβλάκια, παϊδάκια αγνοώντας ή αδιαφορώντας πως αυτά τα κομμάτια κρέατος προέρχονται από τις σάρκες δολοφονημένων μωρών, που κλάπηκαν από τις μητέρες τους και οδηγήθηκαν στο σφαγείο. Μπορούμε να σας πούμε, πως τις τελευταίες τους στιγμές φοβόντουσαν, έπεφταν στα γόνατα από το τρέμουλο, έκλαιγαν, μύριζαν το αίμα των σφαγμένων αδερφών τους, και προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από τα χέρια του σφαγέα και τα μαχαίρια του.

Αν νομίζετε πως τα αρνιά, οι κατσίκες, τα γουρούνια, οι αγελάδες, οι κότες είναι άνοιωθα αντικείμενα, κάνετε λάθος.

Είναι κι αυτά συναισθανόμενα ζώα. Χαίρονται, φοβούνται, πονάνε, αγαπάνε κάπως σαν και εμάς. Έχουν κι αυτά την επιθυμία να εξερευνήσουν και να ζήσουν τις ζωές τους. Και θα έπρεπε να τις ζήσουν.

Γιατί οι ζωές τους είναι μοναδικές, πολύτιμες και ανεπανάληπτες, όπως και οι δικές μας.

Και αντί να γιορτάζουμε την ζωή, να την υψώνουμε σαν διαμάντι στον ήλιο να λάμψει, εμείς επιλέγουμε την καταστροφή: να μαχαιρώνουμε το καλοσυνάτο πρόσωπο τους και να τρεφόμαστε από την δυστυχία και τον ανείπωτο πόνο τους.

Από την δράση αυτή, θέλουμε να αναρωτηθείτε, και να αμφισβητήσετε την ζωοφαγία που ουσιαστικά μας επέβαλαν από μικρά. Γιατί ακριβώς έτσι έγινε.
Όπως και πολλές άλλες προβληματικές αντιλήψεις (μισογυνισμός, ομοφοβία, ρατσισμός…) που χρειάστηκε να αποβάλουμε στην πορεία, με σκοπό να είμαστε πιο δίκαιοι και σωστοί.

Είναι πιο σοφό στον χρόνο που μας απομένει, να δείχνουμε σεβασμό και αγάπη στους γύρω μας, και να τους νοιαζόμαστε. #govegan σήμερα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ