Η American Airlines αναθεωρεί την πολιτική της για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων στις πτήσεις

Η American Airlines χαλαρώνει μέρος της πολιτικής της για τα κατοικίδια ζώα και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να φέρνουν στην καμπίνα το ζώο συντροφιάς τους και μια χειραποσκευή κανονικού μεγέθους.

Οι ταξιδιώτες μέχρι τώρα που μετέφεραν κατοικίδιο στην καμπίνα, κάτι που συνεπάγεται την καταβολή τέλους 150 δολαρίων, μπορούσαν να έχουν μόνο ένα άλλο μικρό αντικείμενο που χωρούσε κάτω από το κάθισμα. Οτιδήποτε μεγαλύτερο, όπως μια χειραποσκευή με ρόδες, έπρεπε να ελεγχθεί με χρέωση 35 δολαρίων. Ή μπορούσαν να βάλουν το κατοικίδιο ζώο στον χώρο αποσκευών.

Τώρα η αεροπορική εταιρεία επιτρέπει στους επιβάτες να φέρνουν το κατοικίδιο μαζί τους στην καμπίνα και επίσης να έχουν είτε μια κανονική χειραποσκευή είτε ένα προσωπικό αντικείμενο – αλλά όχι και τις δύο τσάντες. Η παλιά πολιτική φαινόταν άδικη για ορισμένους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, δεδομένου ότι πλήρωναν ήδη τέλος για τα κατοικίδια ζώα. Οι επιβάτες πρέπει να εξακολουθούν να πληρώνουν τέλος, αλλά το κατοικίδιό τους δεν μετράει πλέον ως χειραποσκευή.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η αλλαγή των κανόνων τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη 28/3. Δεν μπορούσε να εξηγήσει τον λόγο, επειδή τα εταιρικά γραφεία της αεροπορικής εταιρείας ήταν κλειστά για τη Μεγάλη Παρασκευή και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων δεν ήταν διαθέσιμοι.

Ακόμα και με τη νέα πολιτική, ωστόσο, το ταξίδι με κατοικίδιο ζώο απαιτεί προγραμματισμό και έρευνα εκ των προτέρων και πολλοί παράγοντες θα μπορούσαν να απαγορεύσουν στο ζωάκι να μπει στην καμπίνα, αφού υπάρχει ένας μέγιστος συνολικός αριθμός επιτρεπόμενων κατοικίδιων ανά καμπίνα, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του αεροσκάφους.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιβάτες επιτρέπεται να μεταφέρουν το μέγιστο αριθμό κατοικίδιων ζώων σε έναν μόνο μεταφορέα.

Άλλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες που επιτρέπουν την επιβίβαση κατοικίδιων ζώων στο αεροσκάφος είναι οι Delta, American, Southwest, Alaska και Frontier. Στις περισσότερες από αυτές, οι μεταφορείς κατοικίδιων ζώων λογίζονται ως χειραποσκευές, σύμφωνα με την Αμερικανική Λέσχη Κένελ.

Πηγή: cbsnews.com


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ