Άνω Γλυφάδα: Αδύναμη αλεπού βρέθηκε εγκλωβισμένη σε κήπο (Φωτο & Βίντεο)

Κάτοικος στην Άνω Γλυφάδα είχε έναν απρόσμενο επισκέπτη στην αυλή του σπιτιού της.

Μία αλεπουδίτσα είχε εγκλωβιστεί στον κήπο οικίας την Πέμπτη 10 Αυγούστου και ειδοποιήθηκε αμέσως η αντιδήμαρχος Πρασίνου & Φροντίδας Αδέσποτων Ζώων Γλυφάδας, Μαίρη Μηλιαριέση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η κ. Μηλιαρέση στην ανάρτησή της, η αλεπουδίτσα ήταν τρομαγμένη, ταλαιπωρημένη και φανερά αδύναμη.

Η αντιδήμαρχος, μάχιμη όπως πάντα, ήταν έτοιμη να σπεύσει στο σημείο ώστε να διασώσει την αλεπού με παγίδια ωστόσο την ενημέρωσαν ότι δεν γνωρίζει από άγρια ζώα κι έτσι δεν το ρίσκαρε και ζήτησε την βοήθεια της ομάδας διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.

«Ήμουν έτοιμη να πάρω παγίδα και να πάω, όταν με ενημέρωσαν ότι αν δεν ξέρω από άγρια ζώα, καλύτερα μην το ρισκάρω. Η μόνη λύση που σκέφτηκα ήταν φυσικά η Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Μίλησα με τον Kostas Garef και η αντίδρασή του ήταν άμεση. Πήγε, τσέκαρε, έφυγε και επέστρεψε με dropper», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το αλεπουδάκι μετά από την επέμβαση των εθελοντών, εγκλωβίστηκε και στη συνέχεια το ελευθέρωσαν στο βουνό.

«Η σκέψη μας είναι απλή: αφού τους έχουμε στερήσει το σπίτι τους και την τροφή τους, φτάνουν στις αυλές μας. Μήπως να οργανωθούμε με όλους εκείνους που περπατάνε στο βουνό, να τους βάζουμε τουλάχιστον λίγο νεράκι και τροφή; Με αυτή τη ζέστη, μήπως;», υπογραμμίζει η Μαίρη Μηλιαρέση.

Καρέ-καρέ η διάσωση της αλεπούς

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ