Άνθρωποι βοηθούν καρχαρία που εκβράστηκε σε παραλία να επιστρέψει στο νερό (Βίντεο)

Ο καρχαρίας προσπάθησε να δώσει μόνος του λύση στο πρόβλημά του, αλλά τελικά χρειάστηκε την βοήθεια των ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο, ώστε να επιστρέψει πίσω στο νερό. Η διάσωσή του καταγράφηκε σε βίντεο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη στην παραλία της Πενσακόλα στη Φλόριντα, όπου λουόμενοι έσπευσαν να βοηθήσουν έναν καρχαρία, όταν τον είδαν να έχει ξεβραστεί στην ακτή και να μην μπορεί να επιστρέψει στο νερό.

Ο καρχαρίας, που φαίνεται να πρόκειται για καρχαρία Μάκο, παρασύρθηκε από τα κύματα στην ακτή και εκβράστηκε στην παραλία. Οι παραθεριστές τον είδαν να σπαρταράει, όντας ανήμπορος να αναπνεύσει έξω από το φυσικό του περιβάλλον. Τέσσερις ντόπιοι επενέβησαν για να βοηθήσουν το ζώο, το οποίο τελικά έσυραν από το ουραίο πτερύγιο πίσω στη θάλασσα.

Ένας εκ των παραθεριστών κατέγραψε σε βίντεο τη διάσωση του καρχαρία, το οποίο έγινε γρήγορα viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο διακρίνονται οι τέσσερις άνδρες τη στιγμή που πιάνουν τον καρχαρία από το πτερύγιο και προσπαθούν να τον σύρουν πίσω στο νερό, ενώ εκείνος ακόμη παλεύει, όντας προφανώς σε κατάσταση σοκ.

Άλλοι παραθεριστές εξέφρασαν ανησυχίες για τη διάσωση του ζώου. «Είναι πολύ επικίνδυνο, μην το κάνεις», ακούγεται να φωνάζει μια γυναικεία φωνή. Σύμφωνα με την οργάνωση American Oceans, ο συγκεκριμένος καρχαρίας πρόκειται πράγματι για τον πιο επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αν και οι οι καρχαρίες σπάνια κυνηγούν ανθρώπους. Παρά την σπανιότητα των επιθέσεων όμως, όταν αυτές συμβαίνουν είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θανατηφόρες.

Όπως αναφέρει η ΜΚΟ, ο καρχαρίας Μάκο έχει το δεύτερο ισχυρότερο δάγκωμα στον κόσμο, αν και επ’ αυτού οι απόψεις διίστανται, καθώς η σύγκριση μεταξύ της δύναμης των σαγονιών ενός ζώου που ζει στην θάλασσα με εκείνη ενός που ζει στην ξηρά, δεν μπορεί να θεωρηθεί όσο αξιόπιστη και ακριβής απαιτείται για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Πάντως, η American Oceans τοποθετεί τον Μάκο δεύτερο στη λίστα της με τα ζώα με τα πιο δυνατά σαγόνια, ενω την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο κροκόδειλος.



Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ