Πρόγραμμα στειρώσεων και ηλεκτρονικής σήμανσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Ρόδου

Η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου ανακοινώνει την έναρξη της υλοποίησης του έργου στείρωσης και ηλεκτρονικής σήμανσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς (γάτες, σκύλοι) στον Δήμο μας, στα πλαίσια του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Ρόδου προχώρησε στην διενέργεια διαγωνισμού για την υπογραφή συμβάσεων με κτηνιάτρους προκειμένου να καλυφθεί όλη η έκταση του Δήμου όπως παρακάτω:

  1. Βόρειο τμήμα του Δήμου που καλύπτει τις Δημοτικές Ενότητες Ρόδου και Ιαλυσού
  2. Ανατολικό τμήμα του Δήμου που καλύπτει τις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας, Αφάντου, Αρχαγγέλου, Λινδίων και Ν. Ρόδου και
  3. Δυτικό τμήμα του Δήμου που καλύπτει τις Δημοτικές Ενότητες Πεταλούδων, Καμείρου και Αταβύρου.

Για το Βόρειο και Ανατολικό τμήμα ο διαγωνισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ για το Δυτικό τμήμα θα επαναληφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές φιλόζωοι μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπάλληλο κα Χρυσανθάκη Άννα στα τηλ. 2241361639 και 2241361653, και να δηλώνουν τα στοιχεία τους, τον αριθμό, το είδος των αδέσποτων ζώων που θα στειρωθούν και την περιοχή από την οποία προέρχονται τα αδέσποτα ζώα.

Ο προγραμματισμός των στειρώσεων θα γίνεται από την αρμόδια κτηνίατρο του Δήμου, με προτεραιότητα στους φιλόζωους που ήδη συνεργάζονται με την Διεύθυνση στο Πρόγραμμα σίτισης των αδέσποτων ζώων, και ακολούθως οι εθελοντές θα ενημερώνονται για την ακριβή ημέρα, ώρα και τόπο που θα πραγματοποιηθούν οι στειρώσεις.

Τα αδέσποτα ζώα θα περισυλλέγονται από τους φιλόζωους εθελοντές, θα μεταφέρονται στο συμβεβλημένο κτηνιατρείο για στείρωση, ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή και έπειτα θα επιστρέφονται πίσω στο φυσικό περιβάλλον τους από τους φιλόζωους

Οι στειρώσεις θα γίνονται αποκλειστικά σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς και σε καμία περίπτωση σε δεσποζόμενα ζώα. Η διαπίστωση αυτού θα γίνεται με ευθύνη των εθελοντών σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου.

Η αρμονική συμβίωση των ανθρώπων και των αδέσποτων ζώων στο νησί μας, αποτελεί μέριμνα του Δήμου Ρόδου και η συμβολή όλων των πολιτών είναι πολύτιμη, για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ