Απίστευτο! Γάτα που χάθηκε σε χιονοθύελλα επανενώθηκε με τον ιδιοκτήτη της τρία χρόνια αργότερα

Μία γάτα από το Σέφιλντ στην Βόρεια Αγγλία επέστρεψε στην ιδιοκτήτρια του τρία χρόνια μετά την εξαφάνισή του σε χιονοθύελλα.

Η Κέιτι Σολτ δήλωσε ότι ο Όσκαρ εξαφανίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 μετά από απροσδόκητη έντονη χιονόπτωση και δεν επέστρεψε στο σπίτι.

Παρά τις αφίσες και τις εκκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο 12χρονος Όσκαρ δεν μπορούσε να βρεθεί μέχρι που τηλεφώνησε ένας κτηνίατρος και είπε ότι ζούσε σε έναν κήπο 9,5 χιλιόμετρα μακριά.

Η κ. Σολτ, η οποία πίστευε τα χειρότερα, δήλωσε ότι ήταν “τόσο ευτυχής” που ο Όσκαρ επέστρεψε στο σπίτι του “όπου ανήκει”.

Ο γάτος αναγνωρίστηκε χάρη στο μικροτσίπ του, όταν μεταφέρθηκε τραυμαρισμένος στον κτηνίατρο.

«Ψάχναμε για εβδομάδες»

Εκτός από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κ. Σολτ ήρθε σε επαφή με γείτονες που έλεγξαν τις κάμερες ασφαλείας, τα εξωτερικά σπίτια και τους κήπους τους.

Ήρθε επίσης σε επαφή με διασώσεις ζώων, καταφύγια γατών και κτηνιάτρους. Κανείς όμως δεν τον είχε δει.

Είπε ότι περπατούσε στους δρόμους τη νύχτα για ώρες φωνάζοντας το όνομά του, κουδουνίζοντας την τροφή του, για εβδομάδες ολόκληρες ωστόσο οι προσπάθειες αναζήτησης αποδείχθηκαν μάταιες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μπορεί να πέθανε κατά τη διάρκεια της χιονοθύελλας.

Εξακολουθούσε όμως να έχει τα μάτια της ανοιχτά, κάθε φορά που οδηγούσε ενώ επισήμανε ότι δεν σταμάτησε ποτέ να έχει το νου της, ακόμη και μετά από δύο χρόνια.

Η Κέιτι Σολτ προέτρεψε και άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να βεβαιωθούν ότι τα μικροτσίπ των ζώων τους είναι ενημερωμένα και να τους πάρουν κολάρο με ετικέτα που να δηλώνει ότι έχουν.

Με πληροφορίες από BBC


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ