Αράχωβα: Τι λέει η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση του Όλιβερ – Έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων

Η διεύθυνση Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας που βρέθηκε στην Αράχωβα για να ερευνήσει από την αρχή τις συνθήκες βασανισμού και θανάτου του Όλιβερ, φέρνει την απόλυτη ανατροπή.

Σύμφωνα με το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, “το χάσκυ έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς το σοβαρά”.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας.

Σημαντικό ρόλο στην εξέταση της υπόθεσης έπαιξαν οι μαρτυρίες κατοίκων που είδαν την αγέλη των άγριων σκυλιών στην περιοχή της Αράχωβας.

Παράλληλα, αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε.

Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκυ.

Οι μαρτυρίες για την αγέλη

Αυτό που βοήθησε σημαντικά τους αστυνομικούς αρχικά να σχηματίσουν και μια δεύτερη υπόθεση εργασίας και τελικά να καταλήξουν στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ήταν οι μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής για αγέλη σκύλων που βρέθηκε στο ίδιο σημείο με τον Όλιβερ.

Έτσι οι αστυνομικοί ερεύνησαν διεξοδικά βίντεο από κάμερες ασφαλείας και εντόπισε τις κινήσεις του Όλιβερ και της αγέλης των σκύλων που επιτέθηκε στο χάσκυ.

Παράλληλα, από το οπτικό υλικό δεν φάνηκε κάποιος άνθρωπος να επιτίθεται στον σκύλο ή να τον βάζει σε κάποιο σπίτι.

Η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την Κακοποίηση των Ζώων που ήταν από την πρώτη στιγμή κοντά στον κηδεμόνα του Όλιβερ και ζει την υπόθεση, με ανάρτηση που έκανε χθες το βράδυ στο Facebook, εξέφρασε την οργή της για το πόρισμα της διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών και απαιτεί να βγει στη δημοσιότητα “το βίντεο που δείχνει την αγέλη να βιάζει τον Όλιβερ”.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Αγέλη βίασε τον Όλιβερ!! Η συγκάλυψη, της συγκάλυψης, Ω συγκάλυψη.
Δεν θα περάσει έτσι αυτό.. Θα το καταπιούμε. Απαιτούμε να βγει στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει την αγέλη,να βιάζει τον Όλιβερ. Τώρα!!»

Η κα Πουλτίδου συμπληρώνει σε μία επόμενη ανάρτηση μαζί με τις φωτογραφίες σοκ του Όλιβερ: «Αυτό το έκανε αγέλη; Ποιον συγκαλύπτετε; Δεν θα περάσει έτσι αυτό. Κανένας φιλόζωος να μην το ανεχτεί.»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος.

Εκατοντάδες πολίτες και μέλη φιλοζωικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για την κακοποίηση του χάσκυ.

Κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας «δικαιοσύνη», οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για την κακοποίηση και τον θάνατο του σκύλου.

Με πληροφορίες από megatv.com


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ