Αράχωβα: Το Ανθρωποκτονιών στις έρευνες για την κακοποίηση και τον θάνατο του σκύλου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση κακοποίησης και θανάτου του χάσκυ στην Αράχωβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση του Όλιβερ περνά στα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Όπως μεταδίδει το Mega, οι έρευνες ξεκινάνε από την αρχή γεγονός που δείχνει ότι η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ιδιαιτέρως σοβαρή λόγω και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει και των επιπτώσεων στην τοπική κοινωνία της Αράχωβας.

Την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για μια περίεργη υπόθεση με πολλές ιδιαιτερότητες που εμπλέκονται διάφοροι παράγοντες. Στην Αράχωβα έχουν μεταβεί δύο στελέχη του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενώ αποφασίστηκε να γίνει εκταφή του χάσκυ προκειμένου να γίνει νέα κτηνιατρική έκθεση αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ουσιαστικά δεν έγινε κάποια εκταφή αλλά παρουσία των δυο αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε το σημείο που είχαν αφήσει τον σκύλο μέσα σε μια σακούλα με λίγο χώμα και περισυνελέγησαν οστά και ότι άλλο είχε απομείνει.

Αυτά τα ευρήματα θα μεταφερθούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και θα εξετασθούν από τον έμπειρο Καθηγητή Κτηνιατροδικαστικής Δημήτρη Τόντη.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξετασθούν και πάλι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί και θα κληθούν να δώσουν καταθέσεις εκ νέου όσοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την Κακοποίηση των Ζώων με ανάρτηση που έκανε χθες στο Facebook, γράφει για την εξέλιξη που τρέχει και επισημαίνει ότι “είναι ζήτημα χρόνου να εξιχνιαστεί το έγκλημα”:

«Οι εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, είναι ραγδαίες. Ξέρω ότι όλοι αγωνιάτε και θέλετε να ενημερωθείτε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες γιατί η υπόθεση βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο. Να είστε όμως σίγουροι ότι αυτός που κακοποίησε τόσο βάναυσα τον Όλιβερ,δεν θα γλυτώσει. Είναι ζήτημα χρόνου να εξιχνιαστεί το έγκλημα».

Χθες, Πέμπτη 7/12 κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση ο κηδεμόνας του σκύλου στο αστυνομικό τμήμα που χειρίζεται την υπόθεση, καθώς προέκυψαν στοιχεία για τα οποία κρίθηκε σκόπιμο να δώσει διευκρινίσεις.

Ο λόγος που έχει κληθεί για συμπληρωματική κατάθεση ο κηδεμόνας του σκύλου, είναι γιατί οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει βίντεο από την περιοχή, στα οποία φαίνεται ότι ο Όλιβερ κυκλοφορεί μόνος του και ελεύθερος και στις 24-25-26 Νοεμβρίου, γεγονός το οποίο έρχεται σε αντιπαράθεση με τα όσα τους είχε δηλώσει ο ίδιος.

Η δικηγόρος του κηδεμόνα, τοποθετήθηκε για τις φήμες που διαρρέουν στο διαδίκτυο για τον εντολέα της που εμμέσως τον υποδεικνύουν ως ύποπτο του φρικτού εγκλήματος.

Συγκεκριμένα το δικηγορικό γραφείο Ευσταθία Λ. Γρανιτσιώτη
αναφέρει: «Ο εντολέας μας σήμερα 7/12/2023 μετέβη στο ΑΤ Διστόμου, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ως μάρτυρας (και όχι ως ύποπτος, όπως με μεγάλη μας λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι έχει διαρρεύσει από “έγκριτα” ΜΜΕ) ενώ έχει ήδη δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Ουδείς εκ τών αρμοδίων υποπτεύεται τον ιδιοκτήτη του άτυχου Όλιβερ, ως το δράστη του φρικτού εγκλήματος. Όλα τα άρρωστα ή και καθοδηγούμενα μυαλά και στόματα που στοχοποιούν τον κηδεμόνα του Όλιβερ, τον υποδεικνύουν ως ύποπτο και τον παραλληλίζουν με δράστη ανθρωποκτονίας που επιχείρησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές, θα αντιμετωπίσουν τις έννομες συνέπειες των λεγόμενων και γραφόμενών τους. Στόχος είναι να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης. Ούτε να δυσφημιστεί ο τόπος, ούτε να αντλήσουμε δημοσιότητα».

Παράλληλα θα εξεταστούν εκ νέου καταγγελίες που έχουν γίνει στην Αστυνομία είτε ανώνυμες είτε από φιλοζωικές οργανώσεις που δείχνουν ύποπτους χωρίς στοιχεία όμως που να τους εμπλέκουν άμεσα στην κακοποίηση του σκύλου και στον θάνατό του.

Με πληροφορίες από megatv.com


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ