Ασφαλή όλα τα σκυλάκια του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας – «Τα ζώα έχουν αποκλειστικά και μόνο τους εθελοντές»

Εξαιρετικά δύσκολη και γεμάτη εμπόδια ήταν η χθεσινή ημέρα για τους εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας, οι οποίοι προσπαθούσαν πάση θυσία να εκκενώσουν το καταφύγιο και να μεταφέρουν τα ζωάκια με ασφάλεια.

«Η χθεσινή μέρα μάς δίδαξε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να σέβονται τις οδηγίες των αρχών και να λειτουργούν βάσει αυτών», γράφει το φιλοζωικό σωματείο που σεβάστηκε την έκκληση του δήμου Τυρνάβου να έχει τα σκυλιά σε ετοιμότητα, ώστε να εγκαταλείψουν το καταφύγιο που από νωρίς το πρωί της Παρασκευής προετοίμαζε.

Τα φορτηγά δεν κατάφεραν να περάσουν στον Αμεπλώνα για να φορτώσει τα σκυλάκια του καταφυγίου, διότι η αστυνομία απαγόρευσε τη διέλευση. Συνεπεία αυτού, το φιλοζωικό σωματείο αποφάσισε τα πιο μικρόσωμα ή μεσαίου μεγέθους σκυλιά να μεταφερθούν στο καταφύγιο του δήμου Λαρισαίων που υποδεχόταν ζώα, ώστε στο χώρο να μείνουν λιγότερα σκυλιά.

Στις 12:30 το μεσημέρι, η γέφυρα στο ύψος της Γιάννουλης έκλεισε και οι εθελοντές αναζητούσαν από τους υπεύθυνους του Υπουργείου Εσωτερικών να δώσουν άλλη διαδρομή για πρόσβαση στο κυνοκομείο.

«Οι ώρες περνούσαν και η αγωνία μεγάλωνε και δεν μας δινόταν εναλλακτική μια και όλοι οι δρόμοι έκλειναν σταδιακά. Κάτι έπρεπε πλέον να σχεδιάσουμε για την εκκένωση», περιγράφει.

Λάρισας
Φωτο Facebook | Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa)

Η λύση ήρθε από το Save a Greek Stray

Δεδομένου ότι η πρόσβαση από την Γυρτώνη ήταν εφικτή για τα φορτηγά, το Save a Greek Stray ναύλωσε φορτηγό από τη Θεσσαλονίκη, αγόρασε crates αποκλειστικά για τη μεταφορά και ανέλαβε τη μεταφορά 25 ζώων του καταφυγίου.

Δυστυχώς, λίγο πριν φτάσει στο καταφύγιο, έκλεισε και ο κόμβος της Γυρτώνης. Παρόλο που ήταν διασωστικό φορτηγό, οι αρχές δεν επέτρεπαν τη διέλευσή του: «Επί 2 ώρες προσπαθούσαμε να περάσει το φορτηγό και ακολουθούσαμε πιστά όλες τις οδηγίες των αρχών προσπαθώντας για εναλλακτικές διαδρομές, αλλά δεν επιτρεπόταν η διέλευση κανενός».

«Σεβόμενοι πάντα τις αρμόδιες αρχές και διασφαλίζοντας ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στο καταφύγιο, εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια, αλλά όλο το βράδυ ήμασταν σε επιφυλακή», αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο Λάρισας, το οποίο χρωστάει ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Save a Greek Stray: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι άγγελοι για τα ζώα», τονίζει.

Το καταφύγιο δεν διέτρεχε άμεσο κίνδυνο, λόγω υψομετρικής διαφοράς από την πλατεία του χωριού. Δεδομένου ότι το κανάλι του Αμπελώνα θα λειτουργούσε ως ασπίδα, οι εθελοντές τακτοποίησαν τα ζώα και έφυγαν.

«Τα ζώα έχουν αποκλειστικά και μόνο τους εθελοντές, κανέναν άλλον… και η φιλοζωία αυτής της χώρας σε αυτούς και μόνο στηρίζεται», υπογραμμίζει.

«Τα ζωάκια μας περίμεναν το φορτηγό που ποτέ δεν έφτασε, αλλά έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας ότι και αυτά είναι ασφαλή, και κανέναν άνθρωπο δεν θέσαμε σε κίνδυνο», καταλήγει το φιλοζωικό σωματείο.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ