Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων»: Ο Δήμος και το «Καταφύγιο του Σωκράτη» δεν είναι χώροι απόρριψης αδέσποτων όλης της χώρας

Ο μεγάλος αριθμός εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς αλλά και ανεπιθύμητων δεσποζόμενων από πολίτες, έχει γίνει πονοκέφαλος για την Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποδεικνύεται πως πρόκειται για ζώα εκτός ορίων του δήμου και μάλιστα αρκετά από αυτά προέρχονται από μακρινές περιοχές.

Με αφορμή τα πολυάριθμα αυτά περιστατικά, το τμήμα Αστική Πανίδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι ο Δήμος Αθηναίων και το «Καταφύγιο του Σωκράτη» δεν είναι χώροι απόρριψης αδέσποτων ή δεσποζόμενων όλης της χώρας και ενημερώνει ότι πλέον θα αναλαμβάνει περιστατικά από τους δημότες που ακολουθούν συγκεκριμένες διαδικασίες ώστε να διασφαλιστεί η εγκυρότητα κάθε αιτήματος.


Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το τελευταίο διάστημα έχουμε εντοπίσει μεγάλο αριθμών περιστατικών όπου δημότες αναφέρουν ότι βρήκαν κάποιο σκύλο εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων και μας καλούν να τον αναλάβουμε μόνο για να ανακαλύψουμε ότι τον σκύλο αυτόν τον έχουν φέρει από περιοχή εκτός δήμου, ακόμη και από περιοχές ιδιαιτέρως μακρινές.

Επειδή ο Δήμος Αθηναίων και το «Καταφύγιο του Σωκράτη» δεν είναι χώροι απόρριψης αδέσποτων (ή και ανεπιθύμητων δεσποζόμενων) όλης της χώρας, ενημερώνουμε πως από εδώ και στο εξής θα αναλαμβάνουμε σκύλους μόνο αφού έχει ακολουθηθεί από τον δημότη η ακόλουθη διαδικασία:

1. Αναφορά στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για το ακριβές σημείο καθώς και την ημέρα και ώρα που βρέθηκε το ζώο.

2. Ενημέρωση της υπηρεσίας Αστικής Πανίδας για τα παραπάνω.

3. Ενδελεχή έλεγχο από την υπηρεσία μας για τυχόν υλικό από κάμερες ασφαλείας στο σημείο και πληροφορίες από κατοίκους τόσο της περιοχής όσο και της περιοχής κατοικίας του αιτούντα, ώστε να βεβαιωθούμε πως ο σκύλος δεν ήταν ατσιπάριστος ανεπιθύμητος δεσποζόμενος.

Αφού ολοκληρωθούν τα παραπάνω και διασφαλιστεί κατά το δυνατόν η εγκυρότητα του αιτήματος, μόνο τότε θα αναλαμβάνουμε το περιστατικό.


 

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ