Αττική: Εγκατέλειψε τον σκύλο και λίγες ώρες μετά βρήκε τραγικό θάνατο

Ένα περιστατικό εγκατάλειψης σκύλου με τραγικό τέλος σημειώθηκε την Κυριακή 8/10 στην Αττική.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι φιλοζωικοί οργανισμοί «Αλληλεγγύη στα Αδέσποτα – Solidarity for Stray Animals» και «Ζω.Φι.Ψυ.» που από την πρώτη στιγμή διαχειρίστηκαν το περιστατικό, ένας σκύλος εγκαταλείφθηκε πλησίον της Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού μαζί με όλα του τα υπάρχοντα του όπως κρεβατάκι, λουριά, τροφή, μπολ κτλ.

Στις 7.30 το βράδυ ενημερώθηκαν από εθελοντή που βρέθηκε στο σημείο ότι πρόκειται για ένα φοβικό σκύλο που δεν του επέτρεπε να πλησιάσει εύκολα με αποτέλεσμα να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην περιοχή για να διαχειριστούν το περιστατικό ωστόσο δεν βρήκαν τον σκύλο στο ίδιο σημείο και μετά από αρκετές ώρες αναζήτησης, εντοπίστηκε χτυπημένος στις 11 το βράδυ από αυτοκίνητο στην Κηφισίας.

«Δυστυχώς δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα εκτός από το να μεταφέρουμε το άψυχο σώμα του εκτός της λεωφόρου, αναφέρουν όπου διαπιστώθηκε ότι το ζωάκι είχε ηλεκτρονική σήμανση και μεταφέρθηκε σε σε κτηνίατρο για να καταγραφεί η απαραίτητη έκθεση για να κινήσουν όλες τις νομικές διαδικασίες», επισημαίνουν.

Όπως αναφέρουν, σήμερα 9/10, κατατέθηκε μήνυση για εγκατάλειψη και για τον τραγικό θάνατο του ζώου.

«Τέτοιες ενέργειες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες! Θα είμαστε απέναντι σε όλους αυτούς που έχουν εγκληματικές συμπεριφορές. Αναμένουμε την τήρηση του αυτοφώρου από την αστυνομία», τονίζουν.

«Μία εγκατάλειψη που είναι εγκληματική ενέργεια για το σημείο το οποίο έγινε. Ένα ζώο τρομαγμένο που ήταν δεδομένο ότι δεν θα μείνει στο σημείο το οποίο το άφησαν. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε τη θλίψη μας για αυτό που ζήσαμε και τον θυμό μας για αυτήν την εγκατάλειψη. Ένα συγνώμη που δεν σε βρήκαμε νωρίτερα», σημειώνουν οι εθελοντές οι οποίοι πέρασαν πολλές ώρες στη διαχείριση του περιστατικού και καταγγέλλουν ότι ως τώρα κανένας δεν ανταποκρίθηκε από τον Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού παρά τις κλήσεις τους ενώ αναφέρουν ότι η ελληνική αστυνομία δεν φάνηκε ποτέ στο σημείο λέγοντας τους ότι “πέρασε από το σημείο και δεν μας είδε”.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ