Παναγιώτης Μήλας: Δεν ξέρεις ποιος είσαι αν δεν έχεις ζήσει με σκύλο (βίντεο)

Στην εκπομπή του Κώστα Τσουρό «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε ο φιλόζωος Παναγιώτης Μήλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Ο Παναγιώτης Μήλας είναι ακτιβιστής, γνωστός για την αγάπη του για τα ζώα και δημοφιλής στον κόσμο του διαδικτύου με τα χρηστικά βίντεο που αναρτά με συμβουλές και πληροφορίες γύρω από τη νομοθεσία, την ευζωία τους, συμβουλές γύρω από την εκπαίδευση, τις κακοποιήσεις κι άλλα πολλά.

Ο σκύλος μου με έκανε άνθρωπο

Μιλώντας στην ρεπόρτερ Βίκυ Δέτσικα, ο Παναγιώτης Μήλας αποκάλυψε το ρόλο που έχει παίξει ο σκύλος στη ζωή του: «Όταν γνώρισα τον σκύλο μου, τον Ντίζελ, άλλαξα σελίδα στη ζωή μου. Δεν ξέρεις ποιος είσαι αν δεν έχεις ζήσει με σκύλο. Ο σκύλος μου με έκανε άνθρωπο. Δύο πράγματα χρειάζονται αναφορικά με τα ζώα: παιδεία και αστυνόμευση».

Φοβόμαστε να καταγγείλουμε ένα περιστατικό βίας

Όπως λέει ο ίδιος: «Ωφελεί να φτιάξουμε έναν θεσμό που να έχει νομική υπόσταση. Οι περισσότεροι φοβόμαστε να καταγγείλουμε ένα περιστατικό βίας αλλά έτσι το επιτρέπουμε. Πρέπει να μπαίνουμε στη θέση εκείνου που έχει το πρόβλημα».

Η ομάδα Έιντζελς με τους 120 εθελοντές

Επιπλέον, μίλησε για την ομάδα Έιντζελς που είχε φτιάξει στην οποία συμμετείχαν 120 εθελοντές που στόχο είχε να αντιμετωπίσουν την κακοποίηση σκύλων στην Αθήνα και ο σκοπός τους ήταν να φτιάξουν τη ζωή μεταξύ ανθρώπου και ζώου.

 Το μελάνι στο σώμα είναι τέχνη

Όσο για την εμφάνισή του με τα αμέτρητα τατουάζ, σημειώνει: «Έχω ακούσει πολλά για τα τατουάζ μου και με διασκεδάζουν όλα. Μου έχει τύχει να με δουν στον δρόμο κάποιες κυρίες και να φύγουν τρέχοντας κάνοντας τον σταυρό τους και άλλοι να μου λένε ότι είμαι έργο τέχνης. Το μελάνι στο σώμα είναι τέχνη, το μελάνι στην ψυχή να φοβάστε».

Στο παρακάτω βίντεο, ο Παναγιώτης Μήλας δίνει πολύτιμες συμβουλές για το τρόπο που πρέπει να δράσουμε σε περίπτωση που αντιληφθούμε μία κακοποίηση ζώου πίσω από κλειστή πόρτα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ