Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή ονόματα σκύλων στην Αμερική για το 2023

Στην τελευταία έκθεση του US News and World Report παρουσιάστηκαν τα πιο δημοφιλή ονόματα σκύλων για το 2023, τα οποία αντικατοπτρίζουν τις επιλογές των περίπου 69 εκατομμυρίων αμερικανικών νοικοκυριών με σκύλους, όπως υποδεικνύει η Αμερικανική Ένωση Προϊόντων για Κατοικίδια.

Στην κορυφή της συνολικής λίστας βρίσκονται τα ονόματα Μπέλα και Λούνα, που κατατάσσονται στο νούμερο 1 και νούμερο. 2 αντίστοιχα. Τα ονόματα αυτά δεν είναι τυχαία δημοφιλή: το Μπέλα είναι από τους χαρακτήρες των ταινιών “Harry Potter” και “Twilight”, ενώ το Λούνα, από το “Harry Potter”.

Η λίστα με τα 100 κορυφαία ονόματα περιλαμβάνει επίσης ονόματα εμπνευσμένα από παγανιστικές θεότητες, που τώρα έχουν γίνει δημοφιλή μέσω τηλεοπτικών και κινηματογραφικών χαρακτήρων. Σε αυτά περιλαμβάνονται ο Δίας στο νούμερο 40, ο Λόκι στο νούμερο 38 και ο Θορ στο νούμερο 76.

Ορισμένοι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν στραφεί στον κόσμο της μαγειρικής για έμπνευση, ονομάζοντας τα κατοικίδιά τους Πέπερ (Νο 52), Χάνεϊ (Νο 71), Πίνατ (Νο 61), Κούκι (Νο 67) και Όρεο (Νο 44).

Η έκθεση αναδεικνύει επίσης τα φαβορί σε άλλες περιφέρειες, με την Μπέλα να κυριαρχεί σε 37 πολιτείες και τη Λούνα να είναι η κορυφαία επιλογή σε 8 πολιτείες. Άλλα αγαπημένα ονόματα είναι το Κόπερ στην Αλάσκα, το Μπου στη Χαβάη, το Λούσι στην Άιοβα και το Τσάρλι στη Νεμπράσκα και τη Βόρεια Ντακότα. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι το όνομα Ζόε.

Αυτή η τάση στην ονοματοδοσία σκύλων αποτελεί απόδειξη του σημαντικού ρόλου που παίζουν οι σκύλοι σε πάνω από τα μισά νοικοκυριά των ΗΠΑ. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κλάδος της ασφάλισης κατοικίδιων ζώων έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη, υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό τους μεταξύ 2018 και 2021.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ