Χαλκίδα: Βρέθηκε νεκρό άλογο στο δρόμο – Το βασάνισαν μέχρι θανάτου – Ο ιδιοκτήτης αναζητείται από τις Αρχές

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά κακοποιήσεων ζὠων στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Παρασκευής οι πολίτες της Χαλκίδας ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοκαριστικό θέαμα όταν εντόπισαν ένα άλογο νεκρό πάνω στο οδόστρωμα επί της οδού Γοργοποτάμου δίπλα από πρόχειρο κατάλυμα Ρομά, ενώ όπως διαπίστωσαν το άτυχο ζώο είχε υποστεί βασανιστήρια προτού καταλήξει.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία, προκειμένου να ληφθεί μέριμνα για την απομάκρυνση του νεκρού του άτυχου ιπποειδές από το σημείο και την υγειονομική ταφή του, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα eviathema.gr.

Το κακοποιημένο άλογο ήταν δεμένο με αλυσίδες και σχοινιά από το στόμα και το λαιμό σε μια κολόνα της ΔΕΗ. Δίπλα στο νεκρό άλογο υπήρχαν κόπρανα και ποσότητα αίματος.

Πηγή εικόνας: eviathema.gr

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο διαπίστωσαν πως το άλογο είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το σήμα της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:
«Μετά από καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας από το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη ιδιοκτήτη αλόγου διότι 18 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:00 όπως διαπιστώθηκε και από αστυνομικούς, άλογο βρέθηκε νεκρό στο οδόστρωμα πλησίον πρόχειρων καταλυμάτων ημεδαπών – Ρομά – τα οποία απουσίαζαν από το σημείο. Επιπλέον αλυσίδα και σχοινί ήταν τυλιγμένο στο στόμα και στο λαιμό του αλόγου και το συγκρατούσαν δεμένο σε στύλο ηλεκτροφωτισμού ενώ δίπλα στον νεκρό άλογο υπήρχαν κόπρανα και ποσότητα αίματος. Άγνωστος ιδιοκτήτης του αλόγου αναζητείται».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ