Η Zero Stray Pawject επιδοτεί την ηλεκτρονική σήμανση 1.000 δεσποζόμενων σκύλων και γατών σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας

Η Zero Stray Pawject επιδοτεί την ηλεκτρονική σήμανση (μικροτσίπ) 1.000 δεσποζόμενων σκύλων και γατών σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας.

Όλοι οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν και στα τέσσερα κτηνιατρεία του νησιού (Γρεβεντοπούλου Ε. – Πέζαρος Π., Δαρζέντα Φλώρα-Ιωάννα, Καλοειδά Μαρία-Ελένη, Κοκλιώτη Μαρία) για να προγραμματίσουν την τοποθέτηση μικροτσίπ.

Το κόστος συμμετοχής των κηδεμόνων ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά ζώο το οποίο καταβάλλεται απευθείας στον κτηνίατρο.

Η ηλεκτρονική σήμανση για τα δεσποζόμενα ζώα των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, διατηρούν μονογονεϊκές οικογένειες ή διαβούν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πραγματοποιείται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, δηλαδή με μηδενικό κόστος συμμετοχής από τον κηδεμόνα.

Το πρόγραμμα της Zero Stray Pawject σε συνεργασία με τον Δήμο Σαλαμίνας εκκινεί την 21η Αυγούστου.

Η ηλεκτρονική σήμανση είναι υποχρεωτική από το 2012.

Σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021, σε περίπτωση εντοπισμού μη σημασμένου ζώου από την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό, ή τον Δήμο επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Μόνο αν ο σκύλος/η γάτα μας διαθέτει καταχωρημένο μικροτσίπ αποδεικνύεται ότι όντως μας ανήκει, ιδίως σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ