Δωρεάν τοποθέτηση μικροτσίπ από τον Δήμο Γλυφάδας στους σκύλους κατοίκων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα αδέσποτα, ο Δήμος Γλυφάδας κάνει δωρεάν τοποθέτηση μικροτσίπ στους σκύλους των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία της σύγχρονης τεχνολογίας, χάρη στην οποία είναι εύκολος και γρήγορος ο εντοπισμός ενός σκύλου που φεύγει από τον ιδιοκτήτη του και χάνεται. Μια μεταλλική ταυτότητα στο λουρί, υπάρχει ενδεχόμενο να φθαρεί και να χαλάσει με συνέπεια να μην διακρίνονται τα στοιχεία πάνω σε αυτή. Είναι, επίσης, πιθανό να φύγει από το λουρί του σκύλου, κάνοντας το έργο του εντοπισμού του εξαιρετικά δύσκολο. Η τοποθέτηση μικροτσίπ είναι μια λύση εύκολη, ασφαλής και απολύτως ανώδυνη για τον σκύλο. 

Το μικροτσίπ είναι συμβατό με τον ζωντανό ιστό του σκύλου και πολύ μικρό σε μέγεθος (όσο ένας κόκκος ρυζιού). Η τοποθέτηση γίνεται με ειδική σύριγγα κοντά στον ώμο του σκύλου, χωρίς να χρειαστεί να γίνει αναισθησία, διαρκεί πολύ λίγο και ο πόνος που νιώθει ο σκύλος είναι ίδιος με αυτόν του εμβολίου. Κάθε μικροτσίπ έχει τον δικό του κωδικό, που ανήκει σε έναν συγκεκριμένο σκύλο. Δεν εκπέμπει σήμα και δεν μπορεί να εντοπιστεί από GPS, καθώς η τεχνολογία του είναι παθητική.

Η διαδικασία τοποθέτησης είναι υποχρεωτική για όλους τους σκύλους και αποτελεί υποχρέωση κάθε εκτροφέα ή καταφυγίου αδέσποτων σκύλων να παραδίδουν στους νέους ιδιοκτήτες τα σκυλιά με microchip και με τα απαραίτητα χαρτιά τους. 

Ο Δήμος Γλυφάδας και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος γύρω από τα θέματα που αφορούν τα ζώα και η μέριμνα είναι καθημερινή και ουσιαστική.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πρασίνου και προστασίας αδέσποτων ζώων Μαίρη Μηλιαρέση εργάζεται εντατικά πάνω σε αυτά τα θέματα, με πολλή αγάπη και φροντίδα. «Σύντομα θα ξεκινήσουμε την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς. Όπως καταλαβαίνετε, η χρησιμότητα του μικροτσίπ στον σκύλο μας είναι τεράστια», τονίζει η ίδια.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ