Χαμόγελα χαράς χάρισαν οι σκύλοι θεραπείας της SAPT Hellas στα παιδιά της Παιδοαιματολογικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η

Χαμόγελα χαράς και στιγμές συγκίνησης χάρισαν οι σκύλοι θεραπείας της SAPT Hellas στα παιδιά που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. 

Οι σκύλοι θεραπευτικής επαφής προσφέρουν κοινωνικό έργο σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους των εθελοντών της SAPT Hellas. 

Για τρίτη φορά από την ίδρυση της SAPT Hellas, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημάρχου Δέσποινας Ι. Συγγελάκη πενταμελές κλιμάκιο της ομάδας της SAPT, αποτελούμενο από τους Αθηνά Παπάζογλου, Κατερίνα Λυγγερίδου, Τίμο Σφακάκη, Λίντυ Ίσεργουντ και Χριστίνα Οικονόμου, συνοδευόμενοι από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της τετραήμερης δράσης τους σκύλους Μπίγκλα, Νάπολι, Χιόνα και Μπλάκυ, ταξίδεψε στο Ηράκλειο Κρήτης και υλοποίησε ενημερωτικές παρουσιάσεις και βιωματική εκπαίδευση σε σχολεία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, αλλά και επισκέψεις σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής καθώς και στο Ίδρυμα Ζωοδόχος Πηγή. Και όχι μόνο…

Σε ένα πρωτοφανές βήμα για τα ελληνικά δεδομένα προχώρησε το ΠΑ.Γ.Ν.Η (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου) και ειδικότερα η Κλινική Ογκολογίας-Αιματολογίας Παίδων & Εφήβων, που υποδέχτηκε τους σκύλους της ομάδας του οργανισμού, μέσα στους θαλάμους των νοσηλευομένων παιδιών. 

«Η χαρά των παιδιών και των γονέων τους αλλά και η δική μας δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια,» αναφέρουν οι εθελοντές της SAPT Hellas.

Δείτε το ρεπορτάζ της Έλλης Κόκκαλη για το Κρήτη TV


Η SAPT Hellas (Stray Action – Pet Therapy Hellas, Αστική-Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) ιδρύθηκε στα τέλη του 2005 με τους εξής σκοπούς:

1. Να ενημερώσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τα παιδιά – και αυριανούς πολίτες της Ελλάδας – για την σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να τα ευαισθητοποιήσει σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων (Πρόγραμμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης»). 

2. Να προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους των εθελοντών της (Πρόγραμμα «Pet-Assisted Therapy» ή «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής»)

3. Να βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί στην επίλυση του παρόντος «προβλήματος» των αδέσποτων σκύλων, προωθώντας και υποστηρίζοντας με αρκετές παροχές – αναλόγως πόρων όσον αφορά τις κτηνατρικές υπηρεσίες – τις υιοθεσίες σκύλων (Πρόγραμμα «Υιοθεσία Σκύλων-Συντρόφων») χωρίς περισυλλογή ή φιλοξενία.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ