Χολαργός: Σκύλος εντόπισε μωρό γατί που ήταν εγκλωβισμένο σε φρεάτιο υπονόμου

Ένας χαρισματικός σκύλος αποδείχθηκε να είναι ο σωτήρας για ένα γατάκι το οποίο βρέθηκε εγκλωβισμένο σε φρεάτιο. 

Το Σάββατο η ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue κλήθηκε για τον απεγκλωβισμό νεαρού γατιού που εντοπίστηκε στην περιοχή του Χολαργού να έχει βρεθεί εντός φρεατίου υπονόμου στην μέση του δρόμου. Άγνωστο παραμένει πώς βρέθηκε εκεί. 

Οι συγκεκριμένες σχάρες δεν είχαν ανοίγματα στα ρείθρα του πεζοδρομίου, και η ομάδα διάσωσης εικάζει ότι πρέπει να βρέθηκε εκεί από άλλο σημείο εισόδου και κατέληξε εκεί μέσω του κεντρικού δικτύου. 

Όπως εξηγούν οι διασώστες της Alma Libre, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί και τα ζώα που πέφτουν στο κεντρικό δίκτυο συνήθως δεν καταφέρνουν να ανέλθουν πάλι στην επιφάνεια με αποτέλεσμα έναν αργό θάνατο.

Το γατάκι βρέθηκε εντός φρεατίου υπονόμου της φωτο στην μέση του δρόμου

Το γατάκι αυτό όμως ήταν τυχερό, και μάλιστα διπλά τυχερό καθώς διερχόμενη περαστική που έβγαζε βόλτα το σκύλο της οδηγήθηκε στη σχάρα του φρεατίου όπου εντόπισε το γατάκι χάρη στην βοήθεια του σκύλου της. Ο ήρωας αυτός αισθάνθηκε την παρουσία του γατιού και οδήγησε την άνθρωπό του εκεί. 

Εκείνη στην συνέχεια κάλεσε την Alma Libre και η ομάδα ανταποκρίθηκε με αποστολή τριών εθελοντών λόγω του δύσκολου σημείου μέσα στη μέση του δρόμου που θα απαιτούσε μεγάλη προσοχή στον χειρισμό.

«Για τριπλή καλή του τύχη, είχε κουρνιάσει στο φρεάτιο που δεν είχε τον σωλήνα αποστράγγισης, έτσι η επιχείρηση απεγκλωβισμού απλοποιήθηκε σημαντικά αφού με την χρήση απόχης ήταν εφικτό να κλείσουμε την έξοδο αυτή, που θα το οδηγούσε ξανά στο κεντρικό δίκτυο και στον χαμό του. Στην συνέχεια καταφέραμε να τον οδηγήσουμε προς την μόνη έξοδο που έμενε, δηλαδή την ανοιχτή σχάρα, όπου παγιδεύτηκε μέσα σε δεύτερη απόχη που τον περίμενε στημένη εκεί», περιγράφει η ομάδα.

Το γατάκι είναι τώρα σε προσωρινή φιλοξενία, έχει μεταφερθεί στο κτηνιατρείο του κ. Ιωάννη Μπάτσα και αναρρώνει. Βρέθηκε αφυδατωμένο σε επικίνδυνο βαθμό όντας μάλλον αρκετές μέρες στον υπόνομο χωρίς τροφή και καθαρό νερό ενώ ταλαιπωρούνταν κι από υποθερμία. 

«Ζητάμε οικονομική στήριξη για τα έξοδά του, νοσηλεία, ειδική τροφή και αγωγή που είναι απαραίτητα για να επανέλθει. Δίνεται λογαριασμός κτηνιάτρου. Την Τρίτη πιστεύεται ότι θα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση ώστε να πάρει εξιτήριο», εξηγεί η Alma Libre.

Αν θέλατε να το βοηθήσετε να βρει ένα σπίτι ώστε να μην επανενταχθεί στον δρόμο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue

Εθελοντές μας που συμμετείχαν: Adriani Gait, Elen Konte, Alexis Mantzoros

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ