Η Choupette, η γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ κληρονόμησε 1,5 εκατομμύρια δολάρια

Η γάτα του Καρλ Λάγκερφελντ, Choupette, κληρονόμησε 1,5 εκατομμύρια δολάρια από τον αείμνηστο σχεδιαστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 85 ετών, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πώς ακριβώς το αιλουροειδές θα διαχειριστεί την τεράστια αυτή κληρονομιά.

Όλο και περισσότεροι πλούσιοι αφήνουν την περιουσία τους στα αγαπημένα τους κατοικίδια για να μπορούν να διατηρούν τον πολυτελές τρόπο ζωής τους μετά τον θάνατο των ιδιοκτητών τους. Ωστόσο, η πρακτική του ν᾽ αφήσεις τόσα πολλά χρήματα σε ένα κατοικίδιο ζώο είναι πρακτικά αδύνατη.

Η Choupette είναι πλέον πλουσιότερη από τους περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Τρώει το πιο ακριβό μπολ με κροκέτες στα σχεδιασμένα μπολ «Lucy Balu x Choupette» και κοιμάται μόνο στα πιο μαλακά κρεβάτια.

Όπως φαίνεται στο λογαριασμό της στο Instagram, η γάτα του Καρλ ταξιδεύει με στυλ σε ένα μεταφορέα «Lucy Balu x Choupette» αξίας 250 δολαρίων ή σε ένα μεταφορέα Louis Vuitton αξίας 2.000 δολαρίων – που απέχει πολύ από τον απλό μεταφορέα  των 30 ευρώ – και ταξιδεύει μόνο με ιδιωτικά τζετ.


Πώς, λοιπόν, κληρονομεί εκατομμύρια μια γάτα Βιρμανίας; Η απάντηση είναι απλή: δεν τα κληρονομεί.

Στη Γαλλία, όπου κατοικεί η Choupette – όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο – τα κατοικίδια ζώα θεωρούνται ιδιοκτησία και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να κληρονομήσουν ούτε ένα σεντ.

Όπως δήλωσε το 2019 στο CBS News η δικηγόρος διεθνούς κληρονομιάς Βαλερί Ντουάν-Ντρέι, στη Γαλλία δεν μπορεί κάποιος να ορίσει ένα κατοικίδιο ζώο ως δικαιούχο. Για να λάβει ένας δικαιούχος κληρονομιά, πρέπει να είναι φυσικό πρόσωπο ή ίδρυμα.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να αφήσει πίσω του χρήματα για να εξασφαλίσει την ευημερία ενός κατοικίδιου ζώου. Δεν είναι ωστόσο σαφές ποια μέθοδο επέλεξε ο Λάγκερφελντ. Η πιο συνηθισμένη μέθοδος είναι να αφήσει κανείς τα χρήματα στον νέο φροντιστή, καθώς ένα ζώο μπορεί να αφεθεί σε κάποιον στη διαθήκη.

Η γάτα του Λάγκερφελντ έχει επίσης τη δική της πηγή εισοδήματος, συμπεριλαμβανομένου του μόντελινγκ, μεταξύ άλλων περιουσιακών στοιχείων, με συνεργασίες όπως με τη Lucy Balu και έχοντας αποτελέσει το κεντρικό θέμα δύο βιβλίων.

«Έχει τη δική της μικρή περιουσία», είπε κάποτε ο Λάγκερφελντ. «Είναι μια κληρονόμος. Αν μου συμβεί κάτι, το άτομο που θα το φροντίσει δεν θα δυστυχήσει. Είναι ένα πλούσιο κορίτσι!»


Επίσης εικάζεται πως ο Λάγκερφελντ μπορεί να είχε δημιουργήσει ένα ίδρυμα που έχει ως μοναδική αποστολή να φροντίζει τη μικρή Choupette.

Ωστόσο, στη Γερμανία -όπου γεννήθηκε ο Λάγκερφελντ- μπορεί κανείς να αφήσει χρήματα για ένα ζώο. Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο Λάγκερφελντ άφησε τα χρήματα για την Choupette, η μικρή γατούλα ζει την πλουσιοπάροχη ζωή μετά τον θάνατό του.

Καθώς το Met Gala της περασμένης Δευτέρας ήταν προς τιμήν των σχεδίων και της καριέρας του πατέρα της στη μόδα, η Choupette αποκάλυψε ότι είχε προσκληθεί να περπατήσει στο κόκκινο χαλί ως “φόρος τιμής στον μπαμπά”, αλλά επέλεξε να μείνει στην θαλπωρή του σπιτιού της.


Με πληροφορίες της dailymail

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ