Δυτική Ελλάδα: Καταγγέλλουν το Δήμο Ξηρομέρου για θλιβερές πρακτικές διαχείρισης αδέσποτων με όχημα που χρησιμοποιούν για τα μπάζα

Εν έτη 2023 που υποτίθεται ότι βελτιώνεται ο τρόπος διαχείρισης αδέσποτων ζώων, ορισμένοι δήμοι δεν δείχνουν καμία διάθεση εξέλιξης και εκσυχρονισμού.

Στο δήμο Ξηρομέρου φαίνεται ότι τα αδέσποτα ζώα αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα αφού οι περισυλλογές γίνονται με απαρχαιωμένος τρόπους χρησιμοποιώντας οχήματα για την αποκομιδή μπαζών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΜΚΟ Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου «η Ελπίδα», έγινε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αστακού με αποτέλεσμα υπάλληλος του Δήμου να αναγκαστεί να κατεβάσει τα ζώα “βρίζοντας και απειλώντας” την εθελόντρια που έκανε την αναφορά στην αστυνομία.

«Θέλετε με αυτό τον τρόπο να κάνετε διαχείριση των αδέσποτων; Είσαστε ακόμη ένας Δήμος αδιάφορος για τα ζώα και δεν έχετε καθόλου σεβασμό για τους εθελοντές!» αναφέρει ο φιλοζωικός οργανισμός στην ανάρτηση του στο Facebook, παραθέτοντας φωτογραφίες που δείχνουν τον τρόπο περισυλλογής των ζώων.

Οι Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου «η Ελπίδα» ευχαριστούν την μαχητική εκ των δύο εθελοντριών τους στον Αστακό που κυνήγησε το θέμα και δεν αδιαφόρησε καθώς και τον εξαιρετικό αστυνομικό στο Α.Τ Αστακού για την άμεση κινητοποίηση του ενώ όπως αναφέρουν, το θέμα θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Ολόκληρη η ανάρτηση των Εθελοντών Φιλόζωων Μεσολογγίου «η Ελπίδα»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ