Δεκάδες μαυροδέλφινα εκβράστηκαν σε ακτή της Σκωτίας – Ελάχιστα σώθηκαν

Η προσπάθεια που καταβλήθηκε για τη διάσωση των μαυροδέλφινων που εκβράστηκαν σε ακτή της Σκωτίας ήταν μεγάλη, αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεκάδες μαυροδέλφινα βρέθηκαν να κολυμπούν σε ρηχά νερά στην παραλία του νησιού Λιούς και Χάρις της δυτικής Σκωτίας, με αποτέλεσμα τα περισσότερα εξ αυτών να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με αναφορές από τους τοπικούς διασώστες.

Η βρετανική οργάνωση «Δύτες για τη Διάσωση της Θαλάσσιας Ζωής» (DBMLR) ανέφερε ότι μόνο δέκα από τα μαυροδέλφινα επέζησαν. Άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο λόγος για τον οποίο τα θαλάσσια θηλαστικά έχασαν τον προσανατολισμό τους και εξόκειλαν.

Τα μαυροδέλφινα ανήκουν στα κητώδη και συγγενεύουν τόσο με τα δελφίνια, όσο και με τις φάλαινες (στα Αγγλικά μάλιστα αναφέρονται ως “Pilot Whales”, γι’ αυτό και ορισμένοι τα θεωρούν, λανθασμένα, φάλαινες), και συνήθως μετακινούνται σε κοπάδια, όπως και τα άλλα δύο προαναφερθέντα είδη.

Ειδικοί από τη βρετανική οργάνωση DBMLR έσπευσαν στο σημείο και κατέβαλαν προσπάθεια για να σώσουν τα ζώα, ενώ η αστυνομία απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή. «Για να έχουν τα δελφίνια περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν, σας παρακαλούμε να αποφύγετε την περιοχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Παρ’ όλα αυτά, για λόγους ασφαλείας, δεν ανακοίνωσαν το ακριβές σημείο όπου εντοπίστηκαν τα μαυροδέλφινα.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθούν σκληρές εικόνες



Με πληροφορίες από AFP

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ