Δήμος Αγίου Δημητρίου: Τοποθετήθηκαν πανέμορφα σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες για τις γάτες της πόλης

Συνεχίζεται η τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για τη σίτιση των αδέσποτων γατών σε διάφορα σημεία της πόλης, από το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Ταυτόχρονα, τοποθετήθηκαν και τα πρώτα τέσσερα πανέμορφα σπιτάκια για τις γατούλες σε γειτονιές της πόλης, ενώ αναμένεται να μπουν περισσότερα και σε άλλα σημεία. Η τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό του αντιδημάρχου Γιάννη Παναγόπουλου, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου σε θέματα αδέσποτων και δεσποζομένων ζώων συντροφιάς, πάντα σε αγαστή συνεργασία και προγραμματισμό με τους εθελοντές και τις εθελόντριες που ακούραστα φροντίζουν τα ζώα της πόλης.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Δήμος Αγίου Δημητρίου κάθε μήνα διανέμει 800 κιλά ξηράς τροφής – εξαιρετικής ποιότητας – στους εθελοντές για τη σίτιση των γατών που προσέχουν.

πόλης
Φωτο Facebook | Δήμος Αγίου Δημητρίου

Σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περίθαλψης και στειρώσεων που εδώ και δέκα χρόνια υλοποιεί ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, είναι ξεκάθαρο πως το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αποτελεί προτεραιότητα γι’ αυτή τη διοίκηση.

Η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων μέσω των στειρώσεων, καθώς επίσης και μέσα από το πρόγραμμα υιοθεσιών που στηρίζει έμπρακτα ο Δήμος. Μάλιστα, σε λίγο καιρό θα είναι στο «αέρα» η καινούργια δημοτική ηλεκτρονική πλατφόρμα αστικής πανίδας, που θα βοηθά την οργάνωση των υιοθεσιών ζώων συντροφιάς από την πόλη μας.

Η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, η οποία βρέθηκε στην οδό Μυκόνου και Χανίων όπου τοποθετήθηκε ένα σπιτάκι και μια ταΐστρα – ποτίστρα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η προτεραιότητά μας είναι να στηρίζουμε το έργο των εθελοντών με όποιο τρόπο μπορούμε και να συνεχίσουμε να φροντίζουμε για τα αδέσποτα της πόλης πρωτίστως μέσω των στειρώσεων για τον έλεγχο του πληθυσμού τους, αλλά και μέσω των υιοθεσιών».

Γιατί ο Άγιος Δημήτριος οφείλει και πρέπει να ανήκει και στα ζώα που διαβιούν σε αυτόν και είναι υποχρέωσή όλων μας η ευζωία τους.

Το πρόγραμμα στειρώσεων, περιθάλψεων και περισυλλογής έχει ισχύ μέχρι το τέλος του 2024. Για θέματα αστικής πανίδας μπορείτε να καλείτε στα 210 9855161 και 210 9889945.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ