Φρίκη: Περισσότερα από 30 σκυλιά βρέθηκαν νεκρά σε σπίτι στο Νιου Τζέρσεϊ – Υποψίες για έως και 100

Δύο άτομα συνελήφθησαν και κατηγορούνται για κακοποίηση ζώων και έκθεση παιδιών σε κίνδυνο, ενώ ένα 9χρονο αγόρι απομακρύνθηκε από το σπίτι λόγω των «ανθυγιεινών συνθηκών», όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ειδικότερα, δύο άτομα κατηγορήθηκαν για κακοποίηση ζώων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, όταν η αστυνομία εντόπισε τα πτώματα τουλάχιστον 30 σκύλων σε ένα σπίτι στο νότιο Νιου Τζέρσεϊ, αυτή την εβδομάδα. Οι διενεργούντες την έρευνα εκτιμούν ότι έως και 100 σκυλιά ίσως να έχουν πεθάνει στο συγκεκριμένο σπίτι, με πολλά εξ αυτών να πιστεύεται πως βρίσκονται θαμμένα στο οικόπεδο.

Τη Δευτέρα, αστυνομικοί εντόπισαν τόσο ζωντανά όσο και νεκρά σκυλιά στην εν λόγω κατοικία, καθώς επίσης κι αρκετές γάτες και κουνέλια, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Evesham. Εννέα από τα ζωντανά σκυλιά μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο ζώων για περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που ήταν σε «εξαιρετικά κακή κατάσταση υγείας», όπως δήλωσαν οι αρχές. Ενδεικτικό της κακής κατάστασης στην οποία βρέθηκαν τα ζώα είναι το γεγονός ότι ένας από τους σκύλους χρειάστηκε να υποβληθεί σε ευθανασία.

Τα ευρήματα της αστυνομίας οδήγησαν τη Δευτέρα στη σύλληψη δύο ατόμων, μιας 32χρονης κι ενός 35χρονου, ύστερα από καταγγελία που έγινε από μια γυναίκα που συνεργάζεται με μια τοπική ομάδα διάσωσης ζώων με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα. Η συγκεκριμένη γυναίκα, που είχε δώσει στο ζευγάρι χρήματα για να αναλάβει τη φροντίδα ορισμένων από τους σκύλους της, ανέφερε ότι είδε πολλά υποσιτισμένα και άρρωστα σκυλιά στην κατοικία και κοντά σε αυτήν.

Οι αρχές προχώρησαν, επίσης, στην απομάκρυνση ενός 9χρονου αγοριού από την κατοικία εξαιτίας των «ανθυγιεινών συνθηκών», το οποίο μεταφέρθηκε στις αρχές παιδικής πρόνοιας. Επί του παρόντος, ασαφής παραμένει η σχέση του παιδιού με το ζευγάρι που συνελήφθη.

Σύμφωνα με το Associated Press, όταν οι ερευνητές έφτασαν στο σημείο, χρειάστηκε να ανοίξουν τις πόρτες και τα παράθυρα για να αερίσουν το σπίτι, προτού κρίνουν πως ήταν ήταν ασφαλές να περάσουν στο εσωτερικό. Οι αρχές, έχοντας διαπιστώσει πως δεν υπάρχουν καταχωρημένα τηλέφωνα στα ονόματα των συλληφθέντων, εκτιμούν πως είναι πιθανό να προκύψουν περαιτέρω κατηγορίες εις βάρος τους, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Προσώρας, ο 35χρονος κρατείται στις φυλακές της κομητείας Μπέρλινγκτον, ενώ η 32χρονη βρίσκεται σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου αξιολογείται η κατάσταση της υγείας της, αφού φαίνεται να πάσχει από κάποια αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής πάθηση.



Με πληροφορίες από Associated Press


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ