Η Γαϊδουροχώρα μετά τις γαϊδουροδρομίες της ντροπής, προτίμησε να δείξει έναν αυθόρμητο αγώνα ταχύτητας μεταξύ Μαριάννας και Λουκίας (Βίντεο)

Η Γαϊδουροχώρα με αφορμή τις «γαϊδουροδρομίες της ντροπής» στο χωριό Κώμη της Λέσβου, με τα γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρόμου και να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα, θέλησε να σχολιάσει αυτή τη “λαϊκή παράδοση” με έναν διαφορετικό τρόπο.

Στην ανάρτηση που έκανε το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι στο Facebook την Τρίτη 29/8, ανέφερε πως «η κουλτούρα μας έχει ακόμα μέσα της βαθειά ριζωμένη την ψευτοπαλικαριά, την προχειρότητα και την απαξίωση των αδύναμων».

«Τι να πρωτοπούμε για το πρόσφατο συμβάν; Για τα παιδιά που ωθούνται στη βία και επευφημούνται για αυτήν; Ή που όλοι θεωρούν αυτονόητο ότι αυτός είναι ο τρόπος για να γίνει το “έθιμο”;», τονίζει ενώ αναφέρθηκαν στο βάρος των μεγάλων παιδιών που αναγκάστηκαν τα ζώα να υπερβούν: «μερικά από τα παιδιά είναι πλέον ντερέκια, εντελώς έξω από τα όρια βάρους που έπρεπε να σηκώνει το ζώο τους».

Η Γαϊδουροχώρα υπενθύμισε την οδύνη των γαϊδουριών, που βρίσκονται σε σύγχυση και πανικό, αφού αδυνατούν να κατανοήσουν τι είναι αυτό που συμβαίνει και τι τους ζητάνε και ζητά στους ανθρώπους που αγαπούν τις παραδόσεις να πάψει για πάντα κάθε τέτοιο έθιμο χαρακτηρίζοντας το “φάουλ”.

«Φίλοι μας που αγαπάτε τις παραδόσεις: όλο αυτό είναι τόσο, μα τόσο φάουλ, που καλύτερα να πάψει για πάντα κάθε τέτοιο έθιμο».

Επίσης, εφιστά την προσοχή τονίζοντας ότι αυτή η βία, θα βγει από μέσα τους κάπου αλλού, άλλη στιγμή.

«Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπατε ότι το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί με σεβασμό στους συνεργάτες (γαϊδούρια ή σκυλιά ή άλλους ανθρώπους-δεν έχει σημασία) και να περάσουν όλοι καλά, να είναι ένα παιχνίδι για κάθε έναν που συμμετέχει. Όμως θέλει γερή μετατόπιση, θέλει προετοιμασία και υπομονή, κατανόηση και σεβασμό της φύσης του άλλου, θέλει να του εξηγήσεις τι του ζητάς, χωρίς βιασύνη και χωρίς εγωισμό. Υπάρχει τέτοια ελπίδα;» συμπληρώνει.

Η Γαϊδουροχώρα δεν θέλησε να αναδημοσιεύσει το επίμαχο απεχθές βίντεο. Αντιθέτως, προτίμησε να μας δείξει την όμορφη πλευρά των ζώων που επιδίδονται σε έναν αυθόρμητο αγώνα ταχύτητας. Αυτό μεταξύ Μαριάννας και Λουκίας που, όπως αναφέρει, μπορεί να δώσει τροφή για σκέψη…


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ