Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ασυνείδητοι πολίτες αφαίρεσαν τη νέα ταΐστρα και ποτίστρα στο Πανόπουλο μία μέρα μετά την τοποθέτησή τους

Δεν πρόλαβε καλά καλά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας να τοποθετήσει τη νέα ταΐστρα και ποτίστρα για τα αδέσποτα ζώα την Τρίτη Μαΐου 2024, στο Πανόπουλο, και άγνωστοι αποφάσισαν να δείξουν το χειρότερο εαυτό τους.

Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα και από την ενημέρωση των προέδρων από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Δημοσθένη Κατσίκα, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20/5, στοχεύει στην υλοποίηση του προγράμματός του για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ξεκινώντας από την εφαρμογή των δεσμεύσεών του με την τοποθέτησε ποτίστρας και ταΐστρας, ζητώντας ταυτόχρονα την βοήθεια και συνεργασία όλων των πολιτών.

Την επόμενη κιόλας ημέρα, στις 22/5, αρμόδιοι ανακάλυψαν ότι οι τοποθετήσεις των αντικειμένων που προορίζονταν για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο Πανόπουλο εξαφανίστηκαν.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπία ενημερώνει τους πολίτες ότι μέσα σε λίγες ώρες από την τοποθέτηση της νέας ταΐστρας και ποτίτρας, ασυνείδητοι πολίτες τις αφαίρεσαν από τον χώρο.

«Δυστυχώς, οποιαδήποτε προσπάθεια, από την πλευρά του Δήμου, για βήματα εξέλιξης που έχουν στόχο σταδιακά να δώσουν λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, αλλά και οι εκκλήσεις μας για συνεργασία των κατοίκων με τον Δήμο, πέφτουν στο κενό», τονίζει ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι ταΐστρες είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και η κλοπή τους, κλοπή της τροφής ή βανδαλισμός ή αλλαγή σημείου διώκεται ποινικά με αυστηρά πρόστιμα.

Επιπλέον, παρακαλεί όποιο δει τέτοια ενέργεια να το αναφέρετε άμεσα στον Δήμο ή την Αστυνομία.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας έχει προβεί ήδη στις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος.

Μάλιστα εφιστά την προσοχή καθώς ο Δήμος προβαίνει στο εξής στην ηλεκτρονική σήμανση των αντικειμένων που τοποθετούνται για την φροντίδα των αδέσποτων ζωών και σε περίπτωση παρόμοιας ενέργειας, στο μέλλον, ο υπαίτιος θα εντοπίζεται.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ