Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού: Το πρώτο ιατρείο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη χώρα που διαχειρίζεται φιλοζωικό σωματείο είναι γεγονός!

Ακούστε το άρθρο στο Spotify:

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα επίσημα εγκαίνια του πρώτου ιατρείου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα που διαχειρίζεται φιλοζωικό σωματείο.

Το ιατρείο βρίσκεται στην κοινότητα του Ταξιάρχη και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, των εθελοντών του φιλοζωικού σωματείου ARTEMIS και της Animal Action Greece και είναι πιλότος για ανάλογες δράσεις και σε άλλους δήμους.

«Είναι μια μέρα γιορτής γιατί αποκτούμε το δικό μας ιατρείο για τους τετράποδους φίλους μας και είναι μια ύψιστη προσφορά και για τις ζωές των αδέσποτων ζώων και για την κοινωνία των ανθρώπων που είναι υπεύθυνη και ουσιαστικά είναι αυτή που γεννά το ζήτημα των αδέσποτων. Είναι μια υπηρεσία η οποία εξασφαλίζει καλύτερη και υψηλότερη ποιότητα ζωής,» δήλωσε ο Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς.

«Από την αρχή της θητείας μας υποστηρίζουμε, στη βάση της πολιτικής μας, ομάδες ανθρώπων, σωματεία, φορείς οι οποίοι αγαπούν τον τόπο και έχουν διάθεση να προσφέρουν», τόνισε ο κ. Κοντζιάς.


Η Animal Action Greece που παρευρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια, δήλωσε: «Το πρώτο αδειοδοτημένο κτηνιατρείο για αδέσποτα ζώα στην περιοχή, το οποίο άνοιξε επισήμως σήμερα. Μαζί με την υπεύθυνη των προγραμμάτων μας, Σεραφίνα, ήταν ο δήμαρχος, Γιάννης Κοντζιάς, πολλοί εθελοντές και οι κτηνίατροι που βοηθούν στο έργο. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 4 εξορμήσεις στην περιοχή και έχουν στειρωθεί, εμβολιαστεί και τοποθετηθεί μικροτσίπ σε 221 αδέσποτα ζώα. Ευχαριστούμε όλους όσους εργάστηκαν τόσο σκληρά για να γίνει αυτό, το έργο συνεχίζεται μέχρι και το τελευταίο αδέσποτο ζώο να έχει την αξιοπρεπή ζωή που του αξίζει.»

Από την πλευρά του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Βόρειας Εύβοιας-ARTEMIS δήλωσε: «Με την εμπιστοσύνη και σημαντική προσφορά που μας έδειξε η Animal Action Greece, η Greek Animal Rescue, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια, καταφέραμε όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο μας και να ιδρύσουμε το Ιατρείο Μικρών Ζώων “ΑΡΤΕΜΙΣ”.


Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς χαιρετίζει την σημαντική αυτή συνεργασία και δηλώνει: «Είναι ιδιαιτέρως συγκινητικό να βλέπουμε ότι κάτι αλλάζει. Η στενή συνεργασία ενός Δήμου με τους εθελοντές που απαρτίζουν το φιλοζωικό σωματείο εθελοντών Βόρειας Εύβοιας ARTEMIS αλλά και με την Βρετανική οργάνωση Animal Action Greece έφεραν αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα. Χαιρετίζουμε με μεγάλη ικανοποίηση την συνεργασία αυτή του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού για τη δημιουργία του 1ου αδειοδοτημένου κτηνιατρείου αδέσποτων ζώων της περιοχής, που έκανε σήμερα τα εγκαίνια του» και συνεχίζει «Ως Ειδική Γραμματεία επιθυμούμε Δήμοι και εθελοντές να γίνονται γροθιά για την προστασία των ζώων συντροφιάς. Στο κτηνιατρείο θα γίνονται μαζικά προγράμματα στειρώσεων από εθελοντές κτηνιάτρους Έλληνες και ξένους. Θερμά συγχαρητήρια στους εθελοντές που αγωνίστηκαν για την επίτευξη του στόχου καθώς και στην κυρία Serafina Avramidou υπεύθυνη προγραμμάτων της Animal Action Greece που στήριξε το όνειρο των εθελοντών».

Τέλος, συγχαρητήρια επιστολή για τα εγκαίνια του πρώτου Δημοτικού Κτηνιατρείου της περιοχής στην Ιστιαία-Αιδηψό έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στον Δήμαρχο κ. Κοντζιά και το σωματείο ARTEMIS στην εξαιρετική κ. Βέλλιου: «Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, χαιρετίζει με ενθουσιασμό και ελπίδα την ίδρυση του Δημοτικού Κτηνιατρείου Ιστιαίας. Ένα κτηνιατρείο που έγινε πράξη χάρη στην συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο και το Φιλοζωικό Σωματείο Artemis. Χάρη στην ακούραστη δράση και την επιμονή των εθελοντών φιλόζωων και ιδιαίτερα της Ελένης Βέλλιου, η προσφορά της οποίας είναι ανεκτίμητη». 


Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ