Δήμος Πηνειού: Ημέρα υιοθεσίας και βράβευση του “στρατηγού” του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζου

Ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων διοργανώνει την Κυριακή 19 Μαΐου ο Δήμος Πηνειού επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίησή του σε ζήτημα που άπτονται της προστασίας των ζώων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. στο Πάρκο του ΟΣΕ στο Βαρθολομιό και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των φιλόζωων της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια γιορτή δημιουργικής ενημέρωσης, υιοθεσίας και προσφοράς με πρωταγωνιστές τους τετράποδους φίλους μας. Αποσκοπεί αφενός στην ευαισθητοποίηση για την προστασία και την ευζωία των αδέσποτων ζώων αφετέρου στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την προώθηση της υιοθεσίας των αδέσποτων της περιοχής.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ο δήμαρχος Πηνειού επεσήμανε ότι εντάσσεται σε ένα ευρύ φάσμα δράσεων του δήμου για τη διαχείριση του ευαίσθητου αυτού ζητήματος: «η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού και η προστασία τους αποτελεί υπόθεση όλων» σχολίασε σχετικά ο κ. Καστρινός.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμος Πηνειού πρόκειται να βραβεύσει τον «στρατηγό» του Ελληνικού Ποδοσφαίρου κ. Μίμη Δομάζο για την πολυδιάστατη προσφορά του στον Αθλητισμό. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που θα βρεθεί στο Βαρθολομιό στο πλαίσιο της Ημέρας Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία του Παναθηναϊκού, ομάδα με την οποία έχει κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα και τρία κύπελλα κατά τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας του –ενώ έχει κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Παράλληλα έχει φορέσει πενήντα φορές τη φανέλα με το εθνόσημο πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μίμης Δομάζος με την κόρη του Πόπη, δημιούργησαν την Ακαδημία Ποδοσφαίρου για να προπονούνται τα παιδιά με μόνο αντίτιμο τροφές για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Σε κοινή τους συνέντευξη, η Πόπη Δομάζου είχε πει για την πρωτοβουλία: «Δημιουργήσαμε την πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Κάτι που δεν είναι εύκολο. Τα παιδιά από 5 έως 14 ετών προπονούνται εντελώς δωρεάν. Αυτό σημαίνει δίνουν και φέρνουν τροφές για τα αδέσποτα μία φορά το μήνα».


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ