Η Μάρθα, το μωρό αρκουδάκι, έχασε τη μαμά της – Οι κραυγές και το κλάμα της δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο (Βίντεο)

Ανήμερα της Γιορτής της Μητέρας, ένα αρκουδάκι -μόλις 3 μηνών- έχασε τη δική του…

Κυνηγημένο από σκυλιά καταφεύγει στην αυλή ενός σπιτιού στο Εμπόριο Κοζάνης. Για καλή του τύχη, όμως, μπαίνει στην αυλή δύο ανθρώπων, που του έσωσαν τη ζωή. Ο κ. Παύλος και η κ. Μάρθα περιόρισαν το μικρό αρκουδάκι σε ασφαλές σημείο και αμέσως ειδοποίησαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μαζί με τη Δασική Υπηρεσία Κοζάνης έφτασαν στο σημείο μετά από λίγη ώρα και η πρώτη κίνηση ήταν να ηρεμήσουν το αρκουδάκι, που ήταν τρομοκρατημένο, δίνοντάς του λίγη τροφή και νερό.

Στη συνέχεια, στήθηκε επιχείρηση αναζήτησης της μαμάς αρκούδας σε δασική περιοχή, κοντά στο σημείο που βρέθηκε. Το αρκουδάκι τοποθετήθηκε μέσα σε μία πρόχειρη κατασκευή, από την οποία δεν μπορούσε να αποδράσει, αλλά θα ήταν εύκολο για τη μητέρα να το βγάλει από εκεί.

Οι κραυγές και το κλάμα της μικρής αρκούδας ακούγονταν σε μεγάλη ακτίνα και θα ήταν αρκετά, ώστε να το εντοπίσει και να επανενωθούν. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν έγινε και έτσι ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ παρέλαβε ξανά το αρκουδάκι το επόμενο πρωί.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Επανένταξης Άγριας Ζωής, μία ειδικά διαμορφωμένη δασική έκταση, όπου θα μεγαλώσει για ένα έτος και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον.

Και το όνομα αυτής… Μάρθα!

Το αρκουδάκι ονομάστηκε Μάρθα ως ελάχιστη ανταπόδοση στην κυρία που το έσωσε. Η Μάρθα ζυγίζει 5 κιλά περίπου και είναι υγιέστατη. Τα πρώτα δείγματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, γιατί αποφεύγει τους φροντιστές της και διατηρεί τη συμπεριφορά ενός άγριου ζώου.

Ας βοηθήσουμε όλοι μαζί να τα καταφέρει!

Η Μάρθα βίωσε μία μεγάλη περιπέτεια στο ξεκίνημα της ζωής της, αλλά μπορεί να τα καταφέρει! Θα μεγαλώσει με φροντίδα και αγάπη και θα προσπαθήσουμε να την επανεντάξουμε στο φυσικό της περιβάλλον του χρόνου, όταν θα είναι πλέον έτοιμη και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Μπορείτε να υποστηρίξετε την ανατροφή της, κάνοντας μία δωρεά στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ΕΔΩ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ