Η ταινία “Dog On Trial” με τον διασωθέντα σκύλο Κόντι θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών

Αν είστε θαυμαστής των σκύλων ηθοποιών, τότε σας έχουμε καλυμμένους αφού άλλη μία ταινία με τετράποδο πρωταγωνιστή κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών 2024. 

Η νέα ταινία έχει τίτλο “Dog On Trial” (Le Procès du Chien) και πρωταγωνιστεί ο σκύλος ηθοποιός, Κόντι. Στη γαλλική ταινία ο Κόντι, ένα μικτό γκριφόν 9 ετών, υποδύεται τον Κόσμος, ένα χαρισματικό σκυλάκι που δικάζεται επειδή κατηγορείται ότι δάγκωσε τρεις ανθρώπους.

Ο Κόντι ήταν αδέσποτος σκύλος πριν υιοθετηθεί και εκπαιδευτεί από τους ιδιοκτήτες του Ζουλιέτ και Μανού της Cie Dog Trainer.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει η ελβετογαλλίδα ηθοποιός Λετίθια Ντος, η οποία υποδύεται επίσης τη δικηγόρο του Κόσμος, Αβρίλ Λουτσιάνι. Η “γλυκόπικρη” κωμωδία διαδραματίζεται επίσης στην Ελβετία.

Η υπόθεση

Η υπόθεση θέλει την Αβρίλ, μια ιδεαλίστρια δικηγόρο, να δέχεται να υπερασπιστεί τον Κόσμος στην πρώτη δίκη σκύλων. Αν κριθεί ένοχος, ο Κόσμος θα καταδικαστεί σε θάνατο, αντικατοπτρίζοντας και αμφισβητώντας την πραγματική μοίρα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σκυλιά αν παραβούν τους κανόνες της ανθρώπινης κοινωνίας μας, στους οποίους δεν έχουν λόγο ή κατανόηση.

Η σεναριογράφος-σκηνοθέτης Ντος βασίστηκε σε διάφορες πραγματικές νομικές υποθέσεις που αφορούσαν σκύλους και στις οποίες δικάστηκαν οι ιδιοκτήτες τους. Με τους νόμους να θεωρούν γενικά τα ζώα ως ιδιοκτησία, η ταινία αυτή έχει ως στόχο να εξετάσει τα νομικά και φιλοσοφικά ζητήματα των δικαιωμάτων και της “προσωπικότητας” ενός ζώου.

Επόμενη στάση: Κάννες

Ο Κόντι έχει ήδη ετοιμάσει τις βαλίτσες του για να παρευρεθεί στις Κάννες. Και από το κλιπ, φαίνεται ότι το περήφανο τετράποδο σκυλί θα είναι εύκολα υποψήφιο για τα φετινά Palm Dog Awards.

Δείτε τον Κόντι την ώρα που δέχεται πρόσκληση για το Φεστιβάλ των Καννών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dog Trainer (@ciedogtrainer)

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ