Διπλή κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του Όλιβερ

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, αναφορικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας για τον θάνατο του Όλιβερ.

Η έρευνα ξεκίνησε με παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ύστερα από σχετικά δημοσιεύματα γύρω από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση.

Η παραγγελία αναφέρει τα εξής:

«Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομο Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συνημμένα σας υποβάλλουμε δύο έγγραφα:

α) δημοσίευμα-καταγγελία του δικηγόρου Αντωνίου Ζαπάντη.

β) δημοσίευμα ιστοσελίδας με θέμα: «Αράχωβα: Με παραίτηση απειλεί ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ – Καταγγέλλει καθυστερήσεις και διαρροές».
 Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».

Στον εισαγγελέα η δικογραφία για τον Όλιβερ

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματογνωμοσύνη του καθηγητή Κτηνιατρικής από το ΑΠΘ -που είχε ζητηθεί από την εισαγγελέα Λιβαδειάς- ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Στη συνέχεια, η δικογραφία για ακόμη μία φορά επέστρεψε στον αρμόδιο εισαγγελέα με την προσθήκη του εγγράφου πορίσματος. Ο ίδιος καλείται, πλέον, να αποφασίσει αν στοιχειοθετείται οποιοδήποτε αδίκημα και σε βάρος οποιουδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η προφορική ενημέρωση που έχουν οι Αρχές από τον καθηγητή και πραγματογνώμονα είναι πως δεν προκύπτει ανθρώπινη εμπλοκή ή παρέμβαση στα τραύματα του σκύλου.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως στη δικογραφία φέρεται να περιλαμβάνονται και οι πρώτες εκθέσεις των κτηνιάτρων, τόσο της Κλεονίκης Τόλα που έκανε λόγο για κακοποίηση του Όλιβερ με αιχμηρό αντικείμενο από ανθρώπινο χέρι, όσο και των κτηνιάτρων της Περιφέρειας που πραγματοποίησαν τη νεκροψία – νεκροτομή, μαρτυρικές καταθέσεις και ανάλυση βίντεο από κάμερες ασφαλείας που έχουν παραδοθεί στην αστυνομία.

Το σχόλιο της Ιωάννας Μάνδρου για τον Όλιβερ


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ