Κηδεμόνας Όλιβερ: «Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του…»

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκυ που υπέστη βάναυση κακοποίηση από άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη.

Με τις απόψεις να διίστανται και να προκαλείται μία γενικότερη σύγχυση σχετικά με το ποιος προκάλεσε τον θάνατο του Όλιβερ, ένα είναι σίγουρο: το πανελλήνιο αναμένει με κομμένη την ανάσα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το ίδιο περιμένει και ο κηδεμόνας του άτυχου σκύλου που επιμένει ότι υπάρχει δράστης και δηλώνει ότι θα φτάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να ακουστεί ο φωνή του Όλιβερ και να δικαιωθεί η ψυχή του.

«Ένοχος για μένα υπάρχει. Θα φτάσω μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί εγώ είμαι η φωνή του αθώου Όλιβερ. Δυστυχώς, κανείς δεν ακούει τη φωνή του και προσπαθούν να καλύψουν τη φωνή του, την κραυγή και την αλήθεια», ισχυρίστηκε ο ο Μιχάλης Φλέγκας και πρόσθεσε ότι, «τον είδα από την πρώτη στιγμή. Δεν είδα ούτε δαγκωματιές ούτε τίποτα. Μου το είπε και μετά η κτηνίατρος».

Ο κ. Φλέγκας ανέφερε ότι, ποτέ, δεν είχε δει τον Όλιβερ να τσακώνεται με άλλα σκυλιά ενώ η δικηγόρος του, κ. Ανθούλα Ανάσογλου σημείωσε ότι, κανένα πόρισμα αναφορικά με τα αίτια γύρω από τον θάνατο του χάσκυ δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια τους.

«Υπάρχει σίγουρα ένας κατηγορούμενος είτε από δόλο είτε από αμέλεια. Είτε πρόκειται για ανθρώπινο δόλο είτε από αμέλεια, εάν θέλει η αστυνομία να μας πει ότι υπάρχουν κάποια άγρια σκυλιά, τότε είναι ευθύνη του δημάρχου και αντιδημάρχου. Ο Όλιβερ δεν πέθανε από παθολογικά αίτια, ο Όλιβερ κακοποιήθηκε», επισήμανε η δικηγόρος.

Παράλληλα η δικηγόρος σημειώνει ότι φαίνεται να υπάρχει μία προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση σχολιάζοντας τη διαρροή της Αστυνομίας ότι ο σκύλος δεν έχασε τη ζωή του από ανθρώπινο χέρι προσθέτοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ, βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα, καθώς δεν έχουν αναθέσει σε κτηνίατρο να κάνει την πραγματογνωμοσύνη.

Θυμίζουμε ότι χθες, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε πως σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα στελέχη της αστυνομίας που διενεργούν την έρευνα, δεν βλέπουν ανθρώπινη κακοποίηση πίσω από τον μαρτυρικό θάνατο του Όλιβερ.

Η κ. Δημογλίδου εξήγησε πως η αστυνομία δεν διαθέτει κτηνιατρική υπηρεσία και ως εκ τούτου αυτή τη στιγμή εκκρεμούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αλλά και η γνωμάτευση από τον πραγματογνώμονα προκειμένου όλα τα στοιχεία να παραδοθούν από την ΕΛ.ΑΣ. στη δικαιοσύνη.

Τέλος, οφείλουμε πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν την αρχική γνωμάτευση της κτηνιάτρου Κλεονίκης Τόλα που πρώτη εξέτασε τον Όλιβερ στις 27 Νοεμβρίου 2023 και εμμένει στην άποψή της, ότι δηλαδή το χάσκυ “έφερε σοβαρό τραύμα στην περιοχή του πρωκτού προκληθέν από αιχμηρό όργανο” καθώς επίσης και τις φωτογραφίες που μοιράστηκε η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την Κακοποίηση των Ζώων, Μάρθα Πουλτίδου που αποτελούν ακλόνητα στοιχεία αφού δείχνει ξεκάθαρα αυτό που εξέτασε η κτηνίατρος.

Η ερώτηση που εύλογα ρωτάμε όλοι είναι η εξής: Πώς βρέθηκε τελικά στον πρωκτό το αιχμηρό αντικείμενο;

Αυτόπτης μάρτυρας

Η Μάρθα Πουλτίδου, ανάρτησε την Κυριακή στο Facebook μια ανακοίνωση που αναφέρει:

«Κύριοι των ανθρωποκτονιών, σας δόθηκε μια σημαντική πληροφορία για τον Σ.Γ. Εξετάστηκε; Γιατί αρνείστε ότι υπάρχει; Επειδή ο τύπος έχει συγγενή αντιδήμαρχο;».

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” στο OPEN και αναφέρει πως είδε κάτι ύποπτο που μπορεί να έχει άμεση σχέση με την υπόθεση.

Η συγκεκριμένα μαρτυρία εξετάζεται και από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το OPEN, η μάρτυρας είδε έναν άνθρωπο μαζί με ένα σκυλάκι να κατευθύνεται προς μια αποθήκη. Η ίδια έμεινε πίσω από κάποια δέντρα και άκουσε από την αποθήκη ένα κλάμα σκύλου, σαν να κακοποιείται. Στη συνέχεια, άκουσε ένα ουρλιαχτό ανθρώπου, πιθανόν ο σκύλος να τον δάγκωσε.

Μετά, από την αποθήκη βγαίνει το σκυλάκι τραυματισμένο και σύρθηκε προς ένα τζιπ, για να κρυφτεί. Ακολούθως, βγήκε ο άνδρας και κατευθύνθηκε προς ένα αυτοκίνητο, του οποίου μάλιστα η αυτόπτης μάρτυρας είπε πως είδε και τις πινακίδες.

Η γυναίκα κατέθεσε το περιστατικό και στην αστυνομία πριν από 5 περίπου ημέρες, και έδωσε τα δύο τελευταία ψηφία του αυτοκινήτου.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ