Μάνδρα Αττικής: Γάτα εντοπίστηκε με σπασμένη γνάθο και εξόρυξη οφθαλμού στις εργατικές κατοικίες – Έκκληση για βοήθεια και φιλοξενία

Ολοένα και αυξάνονται τα τραγικά περιστατικά κακοποίησης ζώων στην Ελλάδα τα οποία έχουν φτάσει στο απροχώρητο και αναρωτιόμαστε τελικά πότε επιτέλους θα φτάσουν στο τέλος αυτά τα αδιανόητα ξεσπάσματα και τα κόμπλεξ των ανθρώπων προς κάθε αθώο πλάσμα που δεν φταίει σε τίποτα.

Η εθελοντική ομάδα «Αδέσποτες Ψυχές Μάνδρας», κλήθηκε για άλλη μια φορά να σώσει ένα από αυτά τα πλάσματα και συγκεκριμένα μια γάτα που εντοπίστηκε από εθελόντρια σε σοκαριστική κατάσταση να κυκλοφορεί στις εργατικές κατοικίες.

Σύμφωνα με την εθελοντική ομάδα, άγνωστος χτύπησε την γάτα και την εγκατέλειψε ενώ όσοι την έβλεπαν σε αυτή την κατάσταση, αδιαφόρησαν.

«Κάθε φορά που βρίσκουμε ένα ζώο σε τέτοια τραγική κατάσταση, η καρδιά μας πονάει. Παρά τα τόσα περιστατικά, κάθε φορά, πονάει το ίδιο, ίσως και παραπάνω», εξηγούν.

Η γάτα μεταφέρθηκε με σπασμένη γνάθο άμεσα στο κτηνιατρείο της Ελένης Κονδύλη Ελένης όπου την εξέτασε, έγιναν ακτινογραφίες, χειρουργήθηκε για εξόρυξη οφθαλμού και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται.

«Η γάτα είναι περίπου 18 ετών. Να καταφέρνεις να ζήσεις 18 χρόνια στο δρόμο και να σε ταπεινώνουν έτσι. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης της, δείχνει μια βελτίωση, χθες περπάτησε και λίγο», αναφέρουν από την ομάδα.

Το κόστος για τα παραπάνω ανέρχεται ως τώρα στα 200€ και κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια.

«Για μας θα είναι σωτήριο μιας και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχουμε αναλάβει», επισημαίνουν.

Θα δοθεί τραπεζικός λογαριασμός σε προσωπικό μήνυμα ΕΔΩ.

Παράλληλα, οι εθελοντές αναζητούν φιλοξενία. Θα χρειαστεί άνθρωπος που θα σιτίζει τη γατούλα με σύριγγα, λόγω της σπασμένης γνάθου και τονίζουν ότι δεν θα επιβαρυνθεί με έξοδα.

«Θέλουμε μόνο άνθρωπο με αγάπη και υπομονή, να προσφέρει σε αυτό το πλάσμα φροντίδα και θαλπωρή που έπρεπε στα γεράματα του να βιώσει τέτοιο πόνο.
Ζητάμε τη βοήθειά σας. Παρακαλούμε για κοινοποιήσεις», καταλήγουν.

Προσοχή: Ακολουθούν σκληρές εικόνες


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ