Δυτική Ελλάδα: Αλυσόδεσαν σκύλο σε δέντρο στο δάσος της Στροφυλιάς – «Το ζωάκι είχε αφεθεί για να πεθάνει»

Ένας σκελετωμένος σκύλος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί (12/11) από άνδρα την ώρα που έβγαζε βόλτα τα δύο σκυλάκια του, αλυσοδεμένος σε ένα δέντρο στο δάσος της Στροφυλιάς, στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευσή του ο φιλοζωικός σύλλογος «Νοιάζομαι Φιλοζωική Κρεστένων», ο άνθρωπος που το βρήκε ενημέρωσε τους εθελοντές για το σκυλάκι το οποίο ήταν δεμένο, μόνο του, χωρίς τροφή και νερό στην ερημιά και σε τραγική κατάσταση.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν στο παρακάτω βίντεο, είναι η δεύτερη φορά που βρίσκουν στο ίδιο σημείο αλυσοδεμένο σκυλί που σημαίνει ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που τα εγκαταλείπει.

«Δεχτήκαμε ενημέρωση για ένα σκυλάκι που βρέθηκε δεμένο στην απόλυτη ερημιά. Ο άνθρωπος που το βρήκε και μας ενημέρωσε, μας περίμενε για να μας πάει στο σημείο που εντόπισε το ζώο. Το σκυλί βρέθηκε από τον κηδεμόνα δύο σκύλων που είχε βγάλει τα ζώα του βόλτα στο δάσος της Στροφυλιάς», περιγράφει ο σύλλογος.

«Τα σκυλιά του, άκουσαν το κλάμα της μικρούλας και τον οδήγησαν στους θάμνους που ήταν αλυσοδεμένη. Το ζώο είχε δεθεί εκεί με αλυσίδα και σπάγκο και είχε αφεθεί για να πεθάνει. Ήταν τόσο σφιχτά δεμένη που στον λαιμό της έχει δημιουργηθεί μια πολύ άσχημη πληγή. Η κατάστασή της όπως βλέπετε, τραγική», επισημαίνει ο φιλοζωικός σύλλογος.

Αφού ενημερώθηκαν, μεταφέρθηκαν στο σημείο που βρισκόταν η σκυλίτσα και αμέσως την απελευθέρωσαν και της έδωσαν νερό.

«Το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις την λύσαμε ήταν να πιει νερό. Πολύ νερό. Πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ήταν εκεί αλυσοδεμένη για αρκετές μέρες», αναφέρει.

Ήταν τόσο σφιχτά δεμένη που στον λαιμό της έχει δημιουργηθεί μια πολύ άσχημη πληγή (Φωτο | Νοιαζομαι Φιλοζωικη Κρεστενων)

Η σκυλίτσα βρίσκεται ασφαλής πλέον με τους εθελοντές του φιλοζωικού συλλόγου και έχει ήδη μεταφερθεί στον κτηνίατρο και κάνουν έκκληση για βοήθεια καθώς τα χρέη του προς τους κτηνιάτρους είναι τεράστια.

«Ακόμη και 1€ ή έστω μερικές κοινοποιήσεις είναι τεράστια βοήθεια για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν τα χρήματα για τα έξοδα της μικρούλας καθώς δεν έχουμε καμία κρατική βοήθεια», αναφέρει.

Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του συλλόγου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό του στην Τράπεζα Πειραιώς:

5531-093883-962 EUR
ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962
Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ